Serena Williams. Foto: HANNAH MCKAY/Reuters
Tennis
9. juuli 2019, 19:29

Serena Williamsit lahutab ajaloolisest tiitlist vaid kaks võitu! (4)

Wimbledoni suure slämmi tenniseturniiril selgusid naiste üksmängu poolfinalistid: Serena Williams (WTA 10.), Simona Halep (WTA 7.), Elina Svitolina (WTA 8.) ja Barbora Strycova (WTA 54.). 

Kummalgi endisel esinumbril polnud veerandfinaalis lihtne tööpäev.

Halep jäi matšis Shuai Zhang (WTA 50.) vastu 0:3 ja 1:4 kaotusseisu. Tal õnnestus end aga koguda ning sett kiires lõppmängus enda kasuks kallutada. Teises vaatuses rumeenlanna aga enam midagi juhuse hooleks ei jätnud, ta loovutas vastasele vaid ühe geimi, võites seti 6:1 ning kogu matši 2:0. 

Sarnaselt algas ka Williamsi lahing Alison Riske (WTA 55.) vastu. Ameeriklannade duellis haaras 3:1 algedu Riske, kuid Williams pani avasetis oma paremuse ikkagi 6:4 maksma. 

Teine vaatus kuulus aga samade numbritega Riskele. Otsustavas setis oli palju servimurdeid ning võitlust, kuid kogenum Williams näitas külma närvi ning võitis 6:3 paremusega kohtumise 2:1.

"See oli esimest korda pärast Austraaliat (jaanuaris peetav suure slämmi turniir - toim), mil end tõesti hästi tundsin. Minu jaoks on olnud väga pikk ja keeruline aasta, sest tavaliselt ma pole nii palju vigastatud," sõnas Williams mängujärgsel pressikonverentsil. 

Läbi aegade üks parem tennisist on nüüd jõudnud 37 suure slämmi turniiri poolfinaali, täpselt sama palju on ette näidata Steffi Grafil. Veel kõnekam on aga fakt, et Williamsit lahutab 24. slämmi tiitlist vaid kaks võitu. Kui tal õnnestub temp ära teha, tõuseks ta Margaret Court´iga samale pulgale, enamat pole suutnud ainuski naine. 

Wimbledonist jahib 37aastane Williams kaheksandat tiitlit. Poolfinaalis kohtub ta Strycovaga, kes sai kodupubliku õnnetuseks 7:6(5), 6:1 jagu Johanna Kontast (WTA 18.) 

Halep madistab poolfinaalis Svitolinaga, kes alistas Karolina Muchova (WTA 68.) 7:5, 6:4. 24aastane ukrainlanna jõudis esimest korda suurel slämmil nelja parema hulka. 

Meenutuseks, Muchova lõpetas kolmandas ringis Anett Kontaveidi turniiri.