Roman KožuhhovskiFoto: Stanislav Moškov
Jalgpall
9. juuli 2019, 22:11

Kalju peatreener jäi kohtuniku partiiga rahule, kuid ei soovinud penaltiintsidenti eraldi kommenteerida

Valitsev Eesti meister Nõmme Kalju pidi jalgpalli Meistrite liiga esimeses eelringis tunnistama Põhja-Makedoonia tšempioni Škendija 0 : 1 paremust. 

Kohtumise ainus tabamus sündis 81. minutil penaltist, mille põhjustas Kalju kaitsemängija Andri Markovitš käega mäng. 

Kalju peatreener Roman Kožuhhovski ei soovinud 11 meetri karistuslööki vahetult pärast mängu kommenteerida: „Kohtunik tegi tervikuna hea partii, aga see situatsioon oli keeruline, mistõttu ei taha ma veel midagi öelda.“

Tervikuna jäi juhendaja oma hoolealuste tööga siiski rahule ning on kordusmängu eel optimistlik.

„Olen rahul, et meeskond suutis mänguplaanist kinni pidada. Vastane omas küll rohkem palli, kuid osutasime neile korralikku vastupanu. Eeldasime neilt kiiret ja domineerivat mängu ning pidimegi ise kaitses kindlalt seisma.

Plaan oli vastased nullil hoida, aga ma ei näe tulemuses midagi hirmsat. 0:1 pealt on võimalik Põhja-Makedoonias mängida küll. Peame olema optimistlikud ning meeskonda positiivsust süstima. Võõrsil ei saa me pea ees rünnakule tormata, kuid täpsed plaanid tuleb veel välja töötada,“ sõnas Kožuhhovski.

Võrreldes viimase liigamänguga tegi juhendaja ühe vangerduse saates Sander Puri asemel platsile viimase kahe kuu jooksul koduliigas vaid 112 minutit vöö vahele saanud Nikolai Mašitševi.

„Sinna positsioonile on meil suur konkurents ning olin treeningutel Mašitševiga rahul. Lisaks pole mingi saladus, et Puril on ka väike vigastus, mistõttu polnud ta täiesti mängukõlbulik,” selgitas juhendaja muudatust.

Arvestades, et kodumängus hoidis Kalju palli vaid 30% ajast ning pealelöökide arv oli samamoodi vastastele 20:5 (raamidesse 8:2), siis mille põhjal loodab nõmmekate loots võõrsil positiivset tulemust saavutada? „Igas mängus tekib alati momente ning nii kaua kuni on jäänud mängida veel mõni minut on alati lootus. Minus on see usk, et kõik on võimalik,” jäi juhendaja endale kindlaks. 

Nõmme Kalju poolkaitsja Kaspar Paur: „Võistkond sai üldiselt hästi hakkama. Vastased küll domineerisid mängu, kuid me ootasimegi seda. Olime kaitses distsiplineeritud ning kui penaltiolukord välja arvata, siis erilisi võimalusi neil polnud.”

Kaspar Paur Foto: Erki Pärnaku

Siiski ei salanud tänavu koduliigas kolm väravat löönud äärepoolkaitsja, et õnnetu penalti jättis õhtu kokkuvõttes suhu mõru maigu. „Tänase päeva rikkus see ära. Oleks võinud 0:0 jääda, mille pealt oleks võõrsil suuremad šanšid, aga [edasipääsu]võimalus on meil siiski olemas. Iga mäng tekib olukordi, nagu ka täna. Saime matši edenedes ilusasti mängu sisse ning usun, et teine kohtumine on juba parem. Ma siiralt usun, et meil on võimalik seal võita.”

Pauri sõnul on Škendija kvaliteetsem meeskond kui mullune vastane Stjarnan, kellele Kalju eelmisel aastal kahe mängu kokkuvõttes 1:3 (Kalju võitis küll kodus toimunud kordusmängu 1:0, kuid võõrsil toimunud avamäng kaotati 0:3) alla pidi vanduma.

„See on ikkagi Meistrite liiga, Stjarnaniga mängisime Euroopa liigas. Škendija pallivaldamine oli palju parem, seda tasemevahet on näha," leidis Paur. 

Vastaste peatreener Chatip Osmani: „Esimene mäng on läbi, aga see ei tähenda, et edasipääseja oleks otsustatud. Siinne edu ei garanteeri meile midagi. Kavatseme kordusmänguks valmistuda täie tõsidusega.

Lisaks teame nüüd paremini, kuidas Kalju mängib ning väike puhver on meil kordusmänguks siiski olemas. Kalju üllatas meid veidi, kuna nad olid kaitses organiseeritumad kui arvasime, aga mängisime rahulikult ja see tõi edu.”