Võidukad Eesti jalgratturid.
Jalgrattasport
10. juuli 2019, 10:40

Mihkel Räim: olen väga üllatunud, sest võit ei mahtunud meie esialgsete plaanide hulka

Mihkel Räim (Israel Cycling Academy) saavutas Gibraltaril saarte mängudel eraldistardist sõidus kulla. Meeskondlikult võtsid Eesti ratturid Oskar Nisu (Cycling Tartu), Räim, Jörgen Matt (Peloton) ja Steven Kalf (Team Illuminate) hõbemedali.

Räim võitis 21 km pikkuse eraldistardist sõidu ajaga 37:42.24, jättes oma põhikonkurendi, Guernsey ratturi Sam Culverwelli 8 sekundi kaugusele.

„Olen väga üllatunud, sest võit ei mahtunud meie esialgsete plaanide hulka. Tavaliselt pole me saarte mängudel eraldistardis osalenud, sest ajakava pole tänu Eesti meistrivõistlustele klappinud. Eraldistart oli tavapärasest teistsugune, sest temposõiduvarustusest oli lubatud vaid eraldistardi kiiver, aga eraldistardirattaga poleks siin midagi teha olnudki, kuna rada oli väga tehniline, künklik ja saartele omaselt väga tuuline.

Peamiseks konkurendiks pidasin Fääri saarte ratturit Torkil Veyhet, kes on viimasel kahel korral eraldistardi võitnud. Olen õnnelik ka meeskonna medali üle, sest meil pole eraldistardi spetsialiste ega puhtaid ronijaid, kes lõputõusul väga kiirelt liiguks, aga poisid sõitsid ühtlaselt tugevalt ja hoidsid Eesti lippu kõrgel,“ võttis Räim sõidu kokku.