Sisehooajal ületas Janek Õiglane teivashüppes 5.19.Foto: Teet Malsroos
Kergejõustik
10. juuli 2019, 12:59

Janek Õiglane jahib MMi normi Eesti meistrivõistlustel

Tunamullu Londoni MMil neljandaks tulnud kümnevõistleja Janek Õiglane ihkab Doha MMi normi täita juuli lõpus Rakveres peetavatel Eesti meistrivõistlustel.

Doha MMi norm on 8200 punkti. Õiglane on tänavu võistelnud kaks korda. Mai lõpus kogus ta Götzises 8050 ja eelmisel nädalal võistkondlikul EMil Lutskis 7996 punkti.

Viimati nimetatud etteastele jättis jälje kohtunike aps. Õigusemõistjad ei tegutsenud professionaalselt ja valestardiga jooksus läbis Õiglane peaaegu kogu distantsi, enne kui tagasi kutsuti. Paari minuti möödudes pidi ta uuesti stardipakkudele kummarduma.

Siililegi on selge, et nii lühikese puhkepausiga ei suuda keegi endast maksimumi välja pigistada. Sestap piirdus Õiglane ajaga 11,40.

"Eks juhtunu kindlasti häiris," rääkis 25aastase sportlase treener Andrei Nazarov täna Õhtulehele ja lisas, et hoolealune võistleb Rakveres. "Janek on tegelikult heas vormis. Kui asjad välja tulevad, teeb ta korraliku tulemuse." 

Lutskis oli Õiglane oodatust kehvemas hoos kõrgus- ja teivashüppes, kus sai kirja vastavalt 1.95 ja 4.70. Üksnes nende aladega võib ta juurde võita 150 punkti.

Samas püstitas Õiglane Ukrainas 110 m tõkkejooksus isikliku rekordi 14,46 ja viskas oda 70.61.

Eesti meistrivõistluste medalite pärast võideldakse Rakveres 26. ja 27. juulil.