Henri Drell. Foto: Martin Ahven
Korvpall
10. juuli 2019, 20:54

AMETLIK! Henri Drell otsustas talle kindlat mänguaega pakkunud Saksamaa tippklubist lahkuda (1)

Saksamaa tippklubi Bamberg andis oma kodulehel teada, et Eesti korvpallikoondislane Henri Drell otsustas nende juurest lahkuda. 

"Henri kasutas vabadust, mis võimaldas tal meiega koostöö lõpetada. Mul on sellest väga kahju, sest nägime teda Saksamaa kõrgliigas kindla rotatsioonimängijana ning andsime sellest ka talle teada," sõnas klubi mänedžer Arne Dirks. 

"Viimastel päevadel sai meile selgeks, et Henri ja tema agent näevad mängija tulevikku NBAs," lisas ta. 

Klubi lisas veel, et Bambergi treener Roel Moors kinnitas eestlasele korduvalt, et tuleval hooajal arvestataks temaga kui kõrgliiga mängijaga, kuid eestlane ja tema agent otsustasid teistsuguse karjäärivaliku kasuks. 

Drell liitus Bambergi noortesüsteemiga 2016. aastal, mil sõlmis klubiga kuueaastase lepingu. Kontraht sisaldas aga klauslist, mis võimaldas eestlasel pärast kolmandat hooaega see üles öelda, mida Drell nüüd ka kasutas. 

Eelmise nädala keskpaigas kirjutas Itaalia portaal Basketmarche.it, et Drell liitub Saapamaa kõrgliigas palliva Pesaroga.

Basketmarche teatel sõlmib eestlane Pesaroga mitmeaastase lepingu, kus on sees NBA-klausel. Teisisõnu on kindlaks määratud, kui palju peab unistuste liiga klubi maksma, kui soovib Drelli endale saada.

Nimelt oli pikalt õhus võimalus, et eelkõige hea rünnakumängijana tuntud Drell läheb juba tänavu NBA draft'i ehk noormängijate valikusse. Ta otsustas viimasel hetkel oma nime siiski maha võtta. Järgmise aasta draft'i ennustavate edetabelite põhjal võiks Drell kaubaks minna juba esimeses ringis ehk ta saaks NBA tiimiga kindla lepingu.

Pesaros jätkaks Drell peatreener Federico Perego käe all. 34aastane itaallane oli 2014-2019 seotud Bambergiga, peatreeneriks sai ta tänavu jaanuaris, kuid pärast hooaega läksid osapoolte teed lahku.

Eelmisel hooajal lõpetas Pesaro Itaalia meistrivõistlused 16 meeskonna konkurentsis 14. kohaga.