Johannes Erm 2017. aastal kergejõustiku Eesti sisemeistrivõistlusel. Foto: Martin Ahven
Kergejõustik
11. juuli 2019, 07:30

Erm jahib U23 EMilt kulda, välistatud pole ka teinegi medal

11.-14. juulil Rootsis Gävles toimuvatel U23 vanuseklassi kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel osaleb 10-liikmeline Eesti koondis.

Eesti koondis U23 EMil: Johannes Treiel (110 m tõkkejooks), Karl Erik Nazarov (400 m tõkkejooks), Robin Nool (teivashüpe), Hans-Christian Hausenberg (kaugushüpe), Jander Heil (kuulitõuge), Kert Piirimäe (kuulitõuge), Johannes Erm (kümnevõistlus), Kreete Verlin (kaugushüpe, 100 m tõkkejooks), Margit Kalk (seitsmevõistlus), Mirell Luik (odavise).

Koondise juht Erki Nool loodab noortelt kohta lõppvõistlusel ja usub, et mitmed sportlased on võimelised ka üllatama. "Enamik koondislasi peaks lõppvõistlusele saama. Johannes Ermi näol on meil ka üks pretendent kuldmedalile. Loodan, et saame vähemalt ühe medali ja vähemalt neli-viis finaalikohta.

Kõik on sellises vanuses, et võivad üllatada, võistkonna valmisolek tundub olevat hea ja kui vaadata selle hooaja tulemusi, siis miks mitte ka suuri üllatusi oodata. Hans-Christian Hausenberg näiteks pole ehk hetkel kaugushüppes favoriit medalile, aga kaugushüpe on selline ala, et kui tuleb hästi välja, siis võid väga kõrge koha saada," analüüsis Nool koondise võimalusi EMil.

"Tundub, et ka ilm tuleb väga hea ja loodan, et enamik meie sportlasi teeb siin vähemalt oma isikliku rekordi," lisas Nool.

Võistluse ajakava (Rootsi ajas ehk kõik kellaajad on tund aega varasemad) on leitav SIIT