Valtteri Bottas. Foto: ERWIN SCHERIAU/APA
Vormel 1
11. juuli 2019, 09:19

NÄKEMIIN! Soome meedia: Bottas saadetakse Mercedesest minema, asendaja olemas

Soome meedia andmetel jääb Valtteri Bottasele tänavune hooaeg Mercedese vormel 1 tiimis viimaseks. 

Ilta-Sanomati info pärineb ühest taskuhäälingust, kus endine Lotuse tiimiboss Matthew Carter rääkis tulevast hooajast. "Olen usaldusväärsetest allikatest kuulnud, et Mercedesel on uus sõitja välja valitud."

Arvestades, et Lewis Hamiltoni positsioon on raudkindel, peab ruumi tegema Bottas. Väidetavalt asendab 29aastast soomlast seitse aastat noorem prantslane Esteban Ocon, kes on praegu Mercedese testisõitja. 

"Tegelikult pidanuks Ocon tänavu saama praktikat Renault´s, aastane leping oli juba sisuliselt olemas, kuid siis liitus tiimiga Daniel Ricciardo. See aga ei mõjuta järgmist hooaega, siis on ta kindlasti Mercedese põhisõitja," lisas Carter.

Mercedese tiimiboss Toto Wolff on korduvalt Bottast hea töömehena kiitnud. Tiitlipotentsiaali siiski soomlases ei nähta ning nõnda tahetaksegi panustada tulevikutegijasse, keda on nimetatud "kellekski eriliseks".

Bottas on vormel 1 sarjas täiskohaga võistelnud seitse hooaega. Pärast nelja aastat Williamsis, jookseb tal praegu kolmas hooaeg Mercedeses. 

Tunamullu õnnestus tal üldarvestuse kolmas koht noppida, tänavu hoiab ta pärast üheksat etappi teist positsiooni.