Esapekka Lappi. Foto: STR/EPA
WRC
11. juuli 2019, 10:01

Pinged peal: Citroeni boss ootab, et Lappi oleks Rally Estonial piisavalt kiire

Tänavu Citroeni rallimeeskonnaga liitunud Esapekka Lappi pole uues keskkonnas veel korralikult kohanenud. Nõnda ongi soomlasele iga C3ga läbitud kilomeeter tähtis, oluline osa on ka Rally Estonial. 

"Eesti peetaval rallil on meil kaks eesmärki. Esiteks on väga tähtis, et Esapekka näitaks piisavalt head kiirust ning suruks piiri peal. Ta peab saama augustis peetava Soome etapi eel palju kilomeetreid," vahendab rallit.fi Citroeni tiimpealikku Pierre Budari. "Teiseks tahame katsetada erinevaid seadeid võistlusolukorras. See on palju tõhusam kui tavaline testimine." 

Lappi ise ootab võistlust innuga, varasemalt on ta kaasa teinud korra. "Mul on Eestist head mälestused. 2014. aastal võtsid fännid mu väga hästi vastu," sõnab ta. "Siinsed teed on Soome ralliks parim ettevalmistus. Erinevused on väga väikesed, enamik katseid on väga kiired." 

MM-sarjas hoiab Lappi kaheksa etapi järel alles üheksandat positsiooni. Pärast Rootsi ralli teist kohta pole tal õnnestunud kõrgesse mängu sekkuda, kahel korral on ta võistluse sootuks pooleli jätnud. 

Nädalavahetusel peetava Rally Estonial on ühtekokku stardis kaheksa WRC masinat: Ott Tänak (Toyota Yaris WRC), Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC), Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 Coupe WRC), Esapekka Lappi (Citroen C3 WRC), Craig Breen (Hyundai i20 Coupe WRC), Valeri Gorban (BMW-MINI John Copper Works WRC), Georg Gross (Ford Fiesta WRC) ja Markko Märtin (Ford Fiesta WRC).