Teemu Suninen tänavusel Sardiinia MM-rallilFoto: AFP/Scanpix
WRC
11. juuli 2019, 18:30

TOHOH! Kihlveokontor pani Soome ralliässa koefitsiendiga täielikult puusse (7)

Soome ralliäss Teemu Suninen tuleb Rally Estonial starti harjumatu autoga. Nimelt annab M-Sport tema kasutusse Ford Fiesta R5 masina.

Tavaliselt istub Suninen ikkagi WRC auto roolis ja on tänavu näidanud kohati väga head kiirust. „Rally Estonia pole Teemu jaoks kindlasti lihtne, sest ta pole olnud selle auto arendamise juures ning WRC asemel R5 rooli istumine on samuti keeruline,“ selgitas M-Spordi boss Richard Millener ajakirjale Autosport. „Kokkuvõttes oleks tore, kui meil õnnestuks R5 klassi võit võtta.“

Kokku on Rally Estonial stardis kaheksa WRC klassi autot ja seega on Suninenil peaaegu võimatu absoluutarvestuses kõrgesse mängu sekkuda. Võimsuste erinevused on lihstalt väga suured.

Küll aga jäi see fakt ilmselt kahe silma vahele Betsafe’i kihlveokontoril, kus pakutakse absoluutarvestuses Sunineni võidukoefitsiendiks koguni 12. Võrdluseks toome WRC rooli istuvate meeste koefitsiendid: Ott Tänak 1,20, Elfyn Evans 10, Esapekka Lappi 12, Andreas Mikkelsen 15, Craig Breen 18 ja Markko Märtin 25.

Neljapäeva õhtu saabudes tehti Betsafe'is siiski omad korrektuurid. Sunineni koefitsient on nüüd 101, samal tasemel Märtiniga. Tänaku võidu korral saab raha tagasi 1,3kordselt, Lappi koefitsient on 10, Evansil 11 ja Breenil 13.