Magnus Kirt. Foto: MICHAL CIZEK/AFP
Kergejõustik
12. juuli 2019, 12:01

Täna võistlustulle naasev Magnus Kirt: olen valmis konkurentsi pakkuma

Reedel jõuab kergejõustiku Teemantliiga karussell väga väärikasse ja kaunisse kohta, sest võisteldakse vahemereäärses Monacos.

Ainsa Eesti sportlasena on stardis odaviskaja Magnus Kirt, kelle nimel on praegu maailma hooaja tippmark (90.61). Teisipäevase võistluse Luzernis jättis ta pisivigastuse tõttu vahele. 

„Võistelda meeldib mulle kõige rohkem ja olen Monaco etapiks valmis konkurentsi pakkuma,“ sõnas Kirt enne Eestist lahkumist TVPlay Sports’ile.

Oma võimalikust tulemustest ei soovi odamees rääkida: „Olen alati öelnud, et ma ei räägi kunagi meetritest. Ennustamine on tänamatu ja seda pole pigem vaja. Lähen sooritama tehniliselt häid katseid.“

Juulis on Kirdil lisaks Monaco etapile plaanis veel üks võistlus Soomes, aga ta võtab ühe päeva korraga ja plaanib juulis rohkem rõhku panna trennidele. Septembri lõpus Dohas peetavat MMi silmas pidades sõnas odaviskaja, et tähtis on püsida terve ning kinni pidada treeningplaanidest.

Monacos ootavad Kirti kõvad konkurendid. Üks vastane on eriti omapärane, nimelt teeb kaasa kümnevõistluse maailmarekordiomanik Kevin Mayer. Tema odaviske isiklik tippmark on 71.80.

Tõsist konkurentsi pakuvad meie mehele aga sakslased Andreas Hofmann ja Thomas Röhler, Chao-Tsun Cheng Taipeist, soomlane Toni Kuusela, tšehh Jakub Vadlejch ja poolakas Marcin Krukowski.

Meeste odaviskevõistlus algab kell 20.30.