Rally Estonia avamine Tartu Raekoja platsil.Foto: Reigo Teervalt
WRC
12. juuli 2019, 20:55

GALERII | Miks naasis Markko Märtin rallirajale? „Asi on lihtne. Istusin kodus ja vaatasin telekat, kui tuli mõte, et tahaks osaleda.“ (10)

„Kindlasti tuleb raske võistlus, sest seda tõestas juba eelmise aasta ralli,“ ütles Ott Tänak reede õhtul Tartu Raekoja platsil toimunud avalikul pressikonverentsil. Homme ja ülehomme püüab ta kaitsta Rally Estonia tiitlit.

Tänasel kvalifikatsioonikatsel sai Tänak rehvipurunemise tõttu neljanda aja ning pidi ühtlasi ka neljandana omale homse stardipositsiooni valima. Tänak kasutas võimalust, et minna rajale esimesena. Samalt kohalt stardib ta ka Somme MM-rallil.

Ajakirjanik Becs Williams uuris muuseas, kas ka Tänaku filmist tuttavaks saanud vanaema sel nädalal Lõuna-Eestisse tuleb. „Kindlasti kasutab ta kuulsat iPadi ja jälgib meid kodust,“ vastas Ott.

Tänak rääkis, et võistleb Eestis alati hea meelega, sest tahab fännidele elamust pakkuda. „Paljud käivad meiega MM-sarja etappidel kaasas, kuid kõigil seda võimalust pole. Kui Urmo Aava koos oma pundiga sellise ürituse kokku paneb, siis loomulikult peame meiegi siin kohal olema.“

Raekoja platsil astus publiku ette ka Markko Märtin. Miks tema üldse osaleb, uuris Williams? „Asi on lihtne. Istusin veebruaris või märtsis kodus ja vaatasin telekat, kui tuli mõte, et tahaks osaleda. Esialgu arvasin, et see oli hea mõte, aga täna enam nii ei tundugi. Teistel poistel polnud siis veel juhilube, kui mina rallikarjääri lõpetasin,“ arutles 43aastane Märtin.

Ta lisas, et tegemist on koduralliga, mis on tema jaoks väga eriline. „Vanasti käisin neid samu teid mööda kooli,“ oli Märtin nostaligiline. Kas Lõuna-Eesti teedes on midagi erilist, mis taas starti tõi? „Ülejäänud Eesti teed on kehvad, siin on head teed,“ kõlas konkreetne vastus.