Roger Federer (vasakul) ja Novak DjokovicFoto: Reuters/Scanpix
Tennis
14. juuli 2019, 21:11

GIGANTIDE HEITLUS: Novak Djokovic ja Roger Federer andsid viietunnises Wimbledoni finaalis unustamatu lahingu (14)

Wimbledoni finaalis kohtusid kaks legendi Novak Djokovic (ATP 1.) ja Roger Federer (ATP 3.), kes andsid neli tundi ja 57 minutit kestnud viiesetilises matšis unustamatu lahingu, mis jääb tennisefännidele pikaks ajaks meelde. 

Viiendat korda suure suure slämmi turniiri finaalis kohtunud Djokovic ja Federer mängisid väga tasavägise avaseti. Kummalgi ei õnnestunud vastase servigeimi murda. Kiires lõppmängus jäi peale Djokovic punktidega 7:5. 

Teine sett kuulus täielikult šveitslasele, kes murdis serblase pallingu kolmel korral ning võitis seti geimidega 6:1. 

Kolmas sett oli esimese kordus - mõlemad võitsid kõik oma pallingugeimid ning kiires lõppmängus jäi punktidega 7:4 peale Djokovic. 

Neljandas setis murdis Federer seisult 2:2 kahel järjestikusel korral Djokovici servigeimi. Kuigi serblane suutis korra võita ka šveitslase pallingugeimi, ei piisanud sellest ning Federer võitis seti 6:4.  

Otsustav viies sett pakkus põnevust täie raha eest. Djokovic suutis 3:2 seisult võita Federeri pallingugeimi, kuid šveitslasel õnnestus kohe tagasi murda. Elavad legendid võitsid järjepanu enda servigeime kuni seisuni 7:7, mil šveitslasel õnnestus murda. Federer võitles oma servigeimil välja ka kaks matšpalli, kuid seisult 15:40 võitis Djokovic neli punkti järjest ning viigistas seisu 8:8. 

Kuna mõlemad võitsid härrasmehelikult oma servigeime seisuni 12:12, selgus selle aasta turniiriks rakendatud reeglite kohaselt matši võitja kiires lõppmängus. Federer võitis esimese punkti, ent seejärel domineeris Djokovic. Ta läks juhtima 4:1 ning kuigi šveitslane jõudis veel seisuni 4:3, võitis serblane järgmised kolm punkti ja oma viienda Wimbledoni tiitli tulemusega 7:6 (5), 1:6, 7:6 (4), 4:6, 13:12 (3).

Tegu oli Wimbledoni ajaloo pikima finaaliga, kestes neli tundi ja 57 minutit. Omavahelistes kohtumistes on Djokovicil nüüd 26, Federeril 22 võitu. 

Tänase võiduga teenis Djokovic 16. suure slämmi tiitli. Kõige rohkem karikaid on Roger Federeril, kes on pea kohale tõstnud 20 tiitlit. Poolfinaalis šveitslasele alla vandunud Rafael Nadal on võitnud 18 suure slämmi turniiri. 

Matši statistika: