Novak Djokovic.Foto: BEN STANSALL/AFP
Tennis
15. juuli 2019, 08:26

Imelise finaali võitnud Djokovic: mentaalselt oli see karjääri raskeim matš, selliste lahingute pärast elataksegi (1)

Wimbledoni tenniseturniiri finaalis ligi viis tundi kestnud lahingus napilt Roger Federerist jagu saanud Novak Djokovic tunnistas, et matš oli eelkõige keeruline mentaalselt poolelt. 

"Kui rahvas hüüdis "Roger", kuulsin mina "Novak". See kõlab tobedalt, aga nii oli," ütles serblane mängujärgsel pressikonverentsil. 

Ta jätkas: "Mentaalselt oli kohtumine hoopis teisel tasemel. Usun, et see oli vaimse poole pealt minu karjääri kõige raskem matš. Lõpuks oli meeletu kergendus. Selliste matšide pärast elatakse ja vaeva nähaksegi." 

Djokovici sõnutsi andis talle kõige enam jõudu tõik, et ta kujutas end enne matši võitjana ette: "Üritan seda sageli teha, see annab mulle lisaenergiat."

Maailma esireket võitis Wimbledonist viienda ning kogu karjääri 16. suure slämmi tiitli. Tabelit juhib Federer 20 triumfiga, Nadalil on esikohti kahe võrra vähem. Tõsi, Djokovic on triost noorim.

Finaali kaotanud Federer oli matši järel veidi hämmingus: "Ma ei teagi, mida praegu tunnen... Ma ei suuda seda uskuda." 

Eelkõige kirus šveitslane luhatud võimalusi. Näiteks otsustavas setis oli tal seisult 11:11 kasutada kaks murdepalli, kuid Djokovic suutis mõlemad päästa.

"Üritan alati olukorda positiivselt vaadata, aga praegu jäävad kasutamata jäänud võimalused kripeldama," lisas šveitslane. 

Eile õhtune finaalmatš (4 tundi ja 57 minutit) oli Wimbledoni turniiri ajaloo pikim. Federer oli osaline ka eelmises rekordis, 2008. aastal madistati Rafael Nadaliga 4 tundi ja 48 minutit. Ka toona šveitslane kaotas.