Foto: The Coalition / Microsoft
Esport
15. juuli 2019, 15:06

ÄRA TOSSA! „Gears 5“ looja keelas mängutegelastel suitsetamise

Sel sügisel jõuab meieni järjekordne episood Microsofti pikaaegses möllumänguseerias „Gears of War“, mille viies sissekanne kannab nime „Gears 5“.

Sarja üheks meeldejäävaimaks seigaks on võimalus vastaseid mootorsaega varustatud automaatrelvaga pooleks saagida. Nüüd on aga teose arendaja otsustanud teatud elemendi mängust siiski eemaldada. 


Nimelt leiab The Coalition stuudio ninamees Rod Fergusson, et mängutegelased ei peaks ega tohiks suitsetada, vahendab Gamespot. Kui algselt levisid kõlakad, justkui oleks stuudiot survestanud välised tegurid (eelkõige suitsetamisvastased rühmitused), siis nüüd kinnitas Fergusson, et tema on juba arendusfaasi algusest peale nikotiinisõltuvuse kujutamise vastane olnud.

Kui inimesed viitasid Twitteris asjaolule, et teose reitingu alusel on tegemist vähemalt 18aastastele ehk täisealistele mänguritele ja mäng sisaldab ohtralt verd ning vägivalda, väitis Fergusson, et ta ei ürita olla n-ö moraalipolitsei. Suitsetamise kaotamine mängust peegeldab tema enda isiklikku seisukohta.

Nii mitmedki Fergussoni sõbrad ja tuttavad on langenud kopsuvähi küüsi ja tänu sellele ka oodatust varem oma eluga hüvasti jätnud. Üheks ohvriks oli tema enda isa, kes sai 38aastasena infarkti. Fergusson oli siis 4aastane. 

Fergusson on öelnud, et senikaua, kuni tema seeria valmimist juhatab, ei tõmba ükski „Gears of Wari“ tegelane sigaretti.