Katrina Lehis (vasakul) ja Julia Beljajeva.Foto: Stanislav Moshkov
Vehklemine
16. juuli 2019, 18:31

Eesti naisvehklejad tegid MMi kvalifikatsioonis meestest selgelt parema tulemuse (3)

Budapestis peetaval vehklemise MMil oli täna kavas epeemeeste individuaalvõistluse kvalifikatsioon. Rajale tuli kolm eestlast, kellest jõudis põhitabelisse vaid üks.

Erinevalt Eesti naistest – põhitabelisse jõudsid kõik neli – polnud meestel täna kuigi edukas päev. Esiti ei jõudnud otse alagrupiturniirilt 16 hulka keegi. See tähendas, et võitlus koha eest 64 parema sekka jätkus lisamatšidega.

Alagrupis kuuest matšis viis võitnud Ruslan Eskov langes teises faasis juba esimesel tõkkel, jäädes 8:15 alla Reynier Henriquez Ortizile.

Esialgu samuti vaid ühe kaotuse saanud Jüri Salmi teekond lõppes lisamatšide teises voorus. Alustuseks alistas ta Dario Ibarra 15:11, kuid kaotas seejärel David Nagyle 13:15.

Eesti meeste au päästis Sten Priinits. Ta sai alagrupis kaks kaotust, kuid alistas järelmatšides 15:10 Shi Gaofeng ning 10:9 Grigori Beskini.

Meeste põhivõistlus peetakse reedel.

Eile peetud naiste kvalifikatsioonist murdsid põhitabelisse kõik neli eestlannat.

Kvartetist ainsana sai puhkepäeva Katrina Lehis, sest tema pääses tänu kõrgele edetabelikohale kohe põhivõistlusele. 

Kvalifikatsioonikadalipust murdis end kõige muretumalt läbi Kristina Kuusk, kes alistas alagrupiturniiril kõik kuus vastast. Lisamatšita pääses põhitabelisse  ka Irina Embrich, kes kaotas ühe matši.

Veidi pikemalt läks Julia Beljajeval. Ta sai grupiturniiril samuti vaid ühe kaotuse, kuid 16 hulka see teda ei viinud. Nõnda pidi ta veel ühe vastase alistama. Sellega aga probleeme ei tekkinud, Niki-Katerina Sidiropoulou-Christodoulou alistus kindlalt 4:15. 

Nõnda jõudsidki neljapäeval peetavale põhivõistlusele ehk 64 tugevama sekka kõik neli eestlannat.