Sinisa Mihajlovic peab võitlust leukeemiaga.Foto: Giuseppe Cottini
Jalgpall
15. juuli 2019, 20:49

ÕUDNE! Itaalia kõrgliigaklubi peatreeneril avastati verevähk (4)

Serie A jalgpalliklubi Bologna F.C peatreeneril Sinisa Mihajlovic teatas, et tal on leukeemia, kuid jätkab sellest hoolimata meeskonna eesotsas, vahendab BBC.

50aastane horvaat on Bologna peatreener olnud alates Jaanuarist. Haigus avastati enne ettevalmistusi uueks hooajaks. "Olen neil päevil palju nutnud, aga mulle ei meeldi, kui mind haletsema tullakse," sõnas Mihajlovic.

Endine Jugoslaavia koondise kaitsja jääb haigusest hoolimata meeskonna etteotsa ja loodab paraneda. "Aega läheb, aga ma taastun. Mängin alati võidu peale. Nii jalgpallis kui ka elus. Ma alistan leukeemia."

Peatreenerina on horvaat juhendanud lisaks Bolognale ka Cataniat, Fiorentinat, Sampdoriat, AC Milani, Torinot, Sportingut ja Serbia koondist. Oma karjääri jooksul mängis Mihajlovic mitme Itaalia tippklubi, sh Roma, Lazio ja Interi eest. Viimane tervitas ka oma endist pallurit ja kirjutas, et on selles võitluses tema poolel.

Bologna presidendi jaoks tuli uudis treeneri haigusest ootamatult. "Tean Sinisa Mihajlovici väga hästi ja ma tean, et ta on mees, kes ei anna kunagi alla. Loomulikult šokeeris meid teade tema haigusest. Tahan öelda, et mina ja mu perekond on mõtetes Sinisa ja tema lähedastega. Mihajlovic on ja jääb Bologna treeneriks, aga professionaalsed probleemid on praegu teisejärgulised. Sinisal on oluline võitlus vaja võita ning nii mina, Bologna kui ka kogu linn, linn mis teda armastab, on valmis tema kõrval võitlema."

Leukeemia ehk valgeveresus ehk verevähk on üldnimetus vereloomeelundite kasvajatele, mis arenevad peamiselt luuüdis. Leukeemia korral vohavad luuüdis ebanormaalsed (leukeemilised) rakud ja normaalsete vererakkude teke pidurdub. Haigus ei vaja alati kohest ravi. Ravi alustatakse haiguse süvenemisel ning haige seisundi halvenemisel. Haigus on krooniline, täielikku paranemist esineb harva.