Gerd Kanter.Foto: Martin Ahven
Korvpall
15. juuli 2019, 20:10

Korvpalliliidu delegatsiooni liige Gerd Kanter: konkurendid olid tugevad ja väikse riigina jääd pigem ilma (6)

Täna õhtul selgusid Münchenis 2021. aasta korvpalli EM-finaalturniiri neli võõrustajariiki, kuid Eesti kahjuks valituks ei osutunud. Kohale sõitnud Eesti delegatsiooni kuulus ka Gerd Kanter, kes meie presentatsiooni esitajana Eesti plussid ette kandis.

"Muidugi tahtsime selle asja koju tuua, aga teistpidi oli ka ette teada, et midagi kergelt ei tule. Konkurendid olid tugevad ja väikse riigina pigem jääd ilma. Pead ikkagi olema mäekõrguselt üle või siis mingid muud argumendid, mis sinu kasuks räägivad," ütles Kanter.

Korraldajamaadeks valiti Saksamaa, Itaalia, Gruusia ja Tšehhi. Viimase kohta olid Eesti kettaheitelegendil omad mõtted. "Suures pildis need otsused tehakse ära juba varem ja oluliselt kõrgemal tasemel. Selge see, et Saksamaa ja Itaalia on suured korvpalliriigid ja Tšehhi puhul… Kuna FIBA Euroopa tegevdirektor Kamil Novak on tšehh, siis hääleõigust tal küll ei ole, aga kindlasti on tal seal tugev võimalus asju juhtida."

"Gruusia puhul oli see, et neil täna ei ole ka suurt areeni, aga nende riigi president käis isiklikult kohal ja andis garantii, et kahe aasta pärast see areen on valmis ja seal saab neid mänge pidada," sõnas Kanter. "Meil samamoodi see väljakut puudutav suurus kriteeriumitesse päris ei mahtunud, kriteerium oli 10 000 kohta, aga õnneks vähemalt kohalikul tasemel leiti need võimalused ja kompromissid, millega me saaksime hakkama ja mis oleks jõukohane."

"Samamoodi see sümbioos võrkpalliga oleks olnud väga hea. Mõned küll ütlevad, et kaks sellist suurt sündmust, aga suures pildis nii majanduslikus mõttes kui ka spordisõbrana oleks see väga võimas maamärk olnud nende kahe spordiala jaoks," lausus olümpiavõitja, kes pärast sportlaskarjääri lõppu leidnud rohkem aega korvpalli jaoks. Korvpalliliidu kutsega delegatsiooni tulla nõustus ta pikemalt mõtlemata.

"Mingisugust plaani hakkasime pidama varakevadel, kui korvpalliliit minu poole pöördus, olin hea meelega nõus kaasa lööma. Eks mul on korvpall maast madalast hingelähedane olnud ja kunagi unistasin ka suurest korvpallurikarjäärist. Seda küll ei tulnud ja tee viis mujale, aga kui sellisesse delegatsiooni kutsuti, siis olin hea meelega nõus panustama ja panustan ka tulevikus," lausus Kanter.