Dani Carvajal (vasakul) Cristiano Ronaldoga väravat tähistamasFoto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
16. juuli 2019, 08:24

Ronaldo endine klubikaaslane Realis: Messi annab jalgpallile rohkem (2)

Kuus aastat Madridi Reali jalgpalliklubis Cristiano Ronaldoga tiitleid võitnud paremkaitsja Dani Carvajal võrdles praeguse generatsiooni parimaid jalgpallureid.

Küsimusele, kas tema meelest on parem jalgpallur endine klubikaaslane või Lionel Messi, ei tahtnud hispaanlane otsest vastust anda.

“Neid on väga keeruline võrrelda. Nad on läbi aegade parimad jalgpallurid, ent täielikult erinevad. Messi annab jalgpallile rohkem: tal on parem platsinägemine ja paremad söödud. Tal on pall jala külge liimitud ning ta leiab ka kõige raskemast olukorrast väljapääsu,” kiitis Carvajal.

“Cristiano on jällegi mängija, kes keskendub õigesse kohta jooksmisele ja värava löömisele. Ta on lõpetaja, hävitaja. Nad on väga erinevad mängijad ja samal ajal suurepärased,” lisas Carvajal.

Samal ajal märkis Carvajal, et tema meelest pole Ronaldo Reali läbi aegade kõige olulisem jalgpallur. Ta asetab esikohale klubi Ronaldo-eelse aja ründaja Rauli.

“Ta kasvas Reali akadeemiast ning võitis kõik võimaliku tänu oma suurele tööle ja panusele. Ta polnud küll kõige kiirem ega tehnilisem jalgpallur ning temast oli ka paremaid peaga mängijaid, kuid ta tegi kõik õigesti. Nende väravate eest, mille ta Reali eest lõi, on ta klubi ajaloo kõige märkimisväärsem jalgpallur,” arvas Carvajal.

Carvajal mängib Realis aastast 2014. ning on selle aja jooksul võitnud Realiga neli Meistrite liiga karikat ja ühe liigatiitli.