Björn Einar Romören.Foto: Lennart Preiss/Vidapress
Talisport
16. juuli 2019, 15:53

TUGEV! Šokeeriva diagnoosi saanud endine suusahüppestaar: käi p**sse vähk, võidan selle võitluse (4)

Endisel suusahüppetähel Björn Einar Romörenil diagnoositi seljavähk, kuid mees ei kavatsegi raskele haigusele alla vanduda. 

"Käi p**sse vähk. Kevadel sain šokeeriva uudise, mul avastati seljas kasvaja. See on minu ja mu pere jaoks väga keeruline olukord. Nüüdseks saan juba ravi ja jään elama. Ees ootab pikk ja raske teekond, kuid selle võitluse ma võidan," vahendas Rahvusvaheline suusaliit (FIS) Romöreni kirja. 

"Mul pole probleemi vähist rääkida, kuid energiat napib, olen füüsiliselt kurnatud. Sellepärast ei soovigi aega jutustamisele raisata, tahan keskenduda terveks saamisele. See tähendab, et ma ei anna praegu intervjuusid, kui välja arvata üks vestlus Norra ajalehe "Se und Hoeriga"."

38aastane Romören lõpetas sportlaskarjääri 2014. aastal. Sajandivahetuse alguses MK-sarjas debüteerinud norralane jäi individuaalselt tiitlivõistluste medalita, kuid võistkondlikult oli ta edukas. Lisaks olümpiapronksile oli ta kolmel korral MMi poodiumil, lisaks võitis ta kaks kulda, hõbeda ja pronksi lennumäelt.