Eesti U20 korvpallikoondis. Foto: FIBA
Korvpall
16. juuli 2019, 19:27

Eesti korvpallinoored said EMil ülisuure võidu, kuid edasipääsulootused pole kiita

Portugalis toimuva U20 korvpalli EMi B-divisjoni turniiri eelviimases alagrupimatšis alistasid Eesti noormehed kindlalt 99:41 Armeenia. 

Avavoorus Rootsile koguni 123 punktiga alla jäänud armeenlased on C-grupis selged peksupoisid. Ka meie noormeestel ei tekkinud nendega probleeme.

Avaveerandi võitsid eestlased 29:9 ning sellega oli pinge kohe maha tõmmatud. Järgnevate neljandikega kasvas edu veelgi, lõpusireeni kõlades edestati Armeeniat 58 punktiga. 

Peatreener Aivar Kuusmaa andis täna puhkepäeva Robin Kivile, Kristian Kullamäele ja Matthias Tassile. Kindlate põhimeeste puudumisel tehti skoori ühtlaselt, resultatiivseimaks kerkis Mark Andreas Jaakson 15 punktiga, Sten Saaremäel ja Kirill Koršunov lisasid 14 silma. 

Kuigi eestlased on seni neljast mängust vaid ühe kaotanud, vajutas edasipääsulootustele tugeva pitseri pühapäevane 57:84 allajäämine Hollandile.

Kui viimased täna kell 22.30 algavas matšis Rootsit võidavad  – mis on üsnagi tõenäoline –, vajavad meie noored homme Gruusia vastu vähemalt 20punktilist võitu. Grusiinid on seni kindlalt jagu saanud nii Hollandist, Rootsist, Armeeniast kui ka Kosovost. 

Kui aga Holland kaotab Rootsile, piisab Eestile igal juhul mistahes võidust. 

Standings provided by Sofascore LiveScore