Sama pettunud peaksid olema kõik „FIFA“ fännid, kes tahavad, et mäng oleks võimalikult autentne.Foto: Reuters/Scanpix
Esport
17. juuli 2019, 10:54

VIRTUAALNE VUTISÕDA: Juventus sõlmis eksklusiivlepingu, mis hoiab neid „FIFA 20“ mängust eemale

Konami on viimaste aastate jooksul videomängude valmistamisele piduri peale pannud, ent nende jalgpallimängude sari „Pro Evolution Soccer“ on suutnud kestma jääda. Siiski valitseb vutiturgu EA teos „FIFA“ ning tundub, et Konamil on sellest kõrini saanud.

Lisaks sellele, et tänavune teos muudab oma nime – „Pro Evolution Soccerist“ on saanud „eFootball PES 2020“, mis näikse justkui panevat rohkem rõhku e-spordi aspektile –, sõlmitakse agaralt erinevaid eksklusiivsuslepinguid erinevate mainekate vutiklubidega.

Suurimaks hankeks on tehing Konami ja Juventuse vahel, mis toob endaga kaasa asjaolu, et klubi kostüüm, embleemid, koduväljak ja muu seonduv ilmuvad virtuaalsel kujul vaid Konami jalgpallimängus. Kuna mängijate litsents sõlmitakse eraldi, ei pea „FIFA 20“ mängijad ilma Christiano Ronaldota (ja tema tiimikaaslasteta) elama, ent EA teoses pallivad nad fiktiivses Piemonte Calcio vutiklubis.

Lisaks ülaltoodud tehingule sõlmiti varasemalt ka leping Manchester Unitediga, ent too leping Inglismaa klubi „FIFA 20-st“ välja ei puksi.