Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Crețu.Foto: Stanislav Moshkov
Võrkpall
17. juuli 2019, 13:16

Crețu nimetas koondise kandidaadid: Martti Juhkami taas nimekirjas (6)

Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Crețu nimetas Euroopa meistrivõistlusteks valmistuva rahvusmeeskonna kandidaadid.

29. juulil Tartus algavasse laagrisse koguneb 17 mängijat: Kert Toobal, Markkus Keel, Robert Viiber, Renee Teppan, Oliver Venno, Hindrek Pulk, Ardo Kreek, Andri Aganits, Timo Tammemaa, Henri Treial, Andrus Raadik, Rauno Tamme, Kristo Kollo, Martti Juhkami, Robert Täht, Rait Rikberg ja Silver Maar.

Vajadusel on valmis liituma Kevin Saar, Renet Vanker, Oliver Orav, Mihkel Varblane, Märt Tammearu, Stefan Kaibald ja Mart Naaber.

"See on parim võimalik koosseis, kellega finaalturniiriks valmistumist alustada saame. Enne 17.-19. augustil Türgis peetavaid kontrollmänge vaatame, kes millises seisus on ja otsustame, kes on need mängijad, kes ettevalmistust jätkavad. Loodan, et suudame finaalturniiriks saavutada maksimaalselt hea vormi," sõnas Crețu.

Üle pika aja on koondises nurgaründaja Martti Juhkami, teine nurgaründaja Robert Täht käis hiljuti meniskioperatsioonil ja tegeleb taastusraviga.

"Otsus Martti Juhkami koondisega liita tekkis juba mõnda aega tagasi, ta sai kutse ja vastas jaatavalt. Roberti osas tegutseme vastavalt progressile, ta liitub koondisega, ent treenib omas režiimis. Loodan, et ta saab septembri alguses peetavates kontrollmängudes juba osaleda," kommenteeris juhendaja.

EM toimub 13.-29. septembril Belgias, Prantsusmaal, Hollandis ja Sloveenias. Enne EMi treenib meeskond alates 29. juulist Tartus, augusti keskel peetakse kolm kontrollmängu Türgis. Septembri alguses kolitakse Tallinnasse Saku Suurhalli, kus peetakse kaks kontrollmängu Valgevenega. Lisaks testitakse augustis vormi Soome koondise vastu.