Elfyn Evans Rally Estonial.Foto: Reigo Teervalt
Auto-Moto uudised
17. juuli 2019, 13:57

Rally Estonial saadud vigastus jätab Tänaku konkurendi Soome MM-etapilt eemale (2)

M-Sport teatas täna, et Elfyn Evans sai Rally Estonial vigastada ning jätab augusti alguses sõidetava Soome MM-ralli vahele.

Maailmameistrivõistluste üldarvestuses Tänaku, Sebastien Ogieri ja Thierry Neuville’i järel neljandat kohta hoidev Evans tegi viga ühel Rally Estonia hüppel.

“Olen täiesti murtud, et pean Soome ralli vahele jätma, ent tegin Rally Estonia ühel maandumisel endale viga ja mulle on soovitatud puhata ja taastumisele keskenduda,” kommenteeris Evans. “Olukorda on raske aktsepteerida, kuid ma pean spetsialistide nõuannet kuulama - keskenduma paranemisele, et saaks võimalikult kiiresti rooli taha tagasi.”

“Loomulikult on kõigil ääretult kahju, et me ei näi Elfynit ja Scotti Soome ralli stardis, ent kui meditsiiniline personal on sellise arvamuse välja öelnud, ei saa seda ignoreerida. Soome ralli on füüsiliselt väga nõudlid ja Elfyni tervis on meile kõige olulisem. Meeskond toetab teda täielikult ja annab maksimumi , et ta kiiresti paraneks,” lisas tiimi direktor Richard Millener.

Evansit ja tema kaardilugejat Scott Martinit asub asendama noor briti duo Gus Greensmith – Elliott Edmondson. Nad tegid oma debüüdi tänavu Portugalis ning näitasid korralikku kiirust, kuid pidid roolivarda purunemise tõttu paarsada meetrit enne finišit katkestama.

“Nende suurepärase debüüdi järel tundsime, et peaks neile Soome rallil võimaluse andma. Ma tean, et nad võtavad sellest võimalusest maksimumi,” kommenteeris Millener asendusduot.

MM-sarjas hoiab Evans 78 punktiga neljandat kohta, talle järgneb Teemu Suninen 62 punktiga. Esikolmiku moodustavad Ott Tänak (150), Sebastien Ogier (146) ja Thierry Neuville (143).