Kristian Kullamäe ja Matthias Tassi jõupingutustest jäi seekord alagrupist edasipääsemiseks väheks. Foto: fiba.basketball
Korvpall
17. juuli 2019, 22:24

KAHJU! U20 korvpallikoondisel jäi otsustavas mängus imest õige vähe puudu (5)

1999. aasta noormeeste lend on Eesti korvpalli viimaste aegade eredaim: U16 vanuseklassi EMi B-divisjoni turniiril teeniti kuldmedal, kaks aastat hiljem võideti Tallinnas B-divisjoni U18 pronks. Tänavu Portugalis toimunud U20 EMi B-divisjoni turniiril ei saadud aga isegi kaheksa parema sekka. 

Viimases alagrupimängus Gruusia vastu vajas Eesti 20punktilist võitu. Tasavägises kohtumises hakkasid meie noormehed eest purjetama neljandal veerandajal ning suutsid 2.29 enne lõpuvilet vahe ka 14 punkti peale (73:59) kasvatada.

Lähemale grusiinid meid ei lasknud ning kuigi lõpusireeni kõlades ilutsesid tablool Eesti 78:67 võidunumbrid, olid grusiinid ikkagi need, kes alagrupist edasi kaheksa parema sekka marssisid. 

Meie resultatiivseim oli üleplatsimehena 22 punkti toonud Kristian Kullamäe (kahesed 4/9, kolmesed 3/9), Mikk Jurkatamm toetas teda 16, Kirill Korsunov ja Matthias Tass mõlemad 14 silmaga. Tassi arvele kogunes lisaks veel 10 lauapalli. Grusiinide parimad olid Rati Andronikašvili ja Nikoloz Metskhvarišvili 17 punktiga.

Lisaks Gruusiale (4 võitu ja 1 kaotus) pääses veerandfinaali Holland (4-1), Eesti (4-1) jäi alagrupis omavaheliste mängude võrdluses kolmandaks. Meie selja taha jäid veel Rootsi (2-3), Kosovo (1-4) ja Armeenia (0-5). 

Turniir eestlaste jaoks sellega siiski ei lõppe, nüüd hakatakse mängima kohamänge kohtadele 9.-21. 

Eesti U20 koondis Portugalis

Mängijad: Kristian Kullamäe, Sten Saaremäel, Hugo Erkmaa, Gregor Ilves, Mikk Jurkatamm, Märt Rosenthal, Robin Kivi, Mark Andreas Jaakson, Kirill Koršunov, Hendry Engelbrecht, Karl-Kristjan Karpin, Matthias Tass

Treenerid: Aivar Kuusmaa, Toomas Kandimaa, Arkko Pakkas

Kohtumine on järelvaadatav: