Katrina Lehis ja tema treener Helen Nelis-Naukas.Foto: Stanislav Moshkov
Vehklemine
18. juuli 2019, 16:02

Õde vaatas Katrina Lehise ägedat MM-vehklemist tööl: mu süda veel peksab matšist!

Vehklemise MMil 16 parema hulka jõudnud Katrina Lehisel on päris palju fänne. Üks tulihingelisemaid poolehoidjaid on tema õde Reili, kes jälgib Budapestis peetavat tiitlivõistlust erilise huviga.

"Mul süda veel peksab viimasest matšist," rääkis Reili Lehis paar minutit pärast õe ägedat vehklemislahingut maailma edetabeli kolmanda numbri Man Wai Vivian Kongiga. "Hoidsin hinge kinni, et äkki ta suudab lõpuga võita," lisas ta.

Kahjuks jäi Katrina tugevale vastasele 13:15 alla ja veerandfinaali uks mullusele Euroopa meistrile ei avanenud. "Eelmistes matšides oli ta väga kindel ja tugev," meenutab Reili õe teekonda 16 parema hulka.

Kui vaadata laiemat pilti, võib julgelt öeda, et Katrina tulemus on igati korralik. "Maailma 16 parema sekka jõudmine on hea, aga sportlase peas on kindlasti suuremad lootused," nendib nooruses samuti vehklemisega tegelnud Reili asjatundlikult.

Kas Reilil oli enne MMi õega natuke juttu, milliste lootustega ta MMile sõidab? "Ega me ootustest väga palju räägi," vastab Reili. "Ta häälestab end ise võistlusteks."

SEBs töötav Reili jälgib Katrina tähtsamaid etteasteid arvuti vahendusel. "Jagasin ka täna sõpradele ja tuttavatele MMi linki, mille kaudu on võimalik kõiki matše otse vaadata," märgib ta.