Frankfurti Eintracht mängis möödunud hooajal Euroopa Liiga poolfinaalis. Järgmisel nädalal mängitakse Tallinnas Euroopa Liiga teises eelringis.Foto: Imago/Scanpix
Jalgpall
19. juuli 2019, 10:27

RAHA JA FÄNNIARMEE! Flora teenis tänu edasipääsule kena kopika ja võõrustab järgmisel nädalal Saksamaa tippklubi

Eile õhtul Serbias Niši Radnicki vastu edasipääsu Euroopa Liiga teise eelringi kindlustanud FC Flora teenis tänu võidule korraliku rahasumma ning teises ringis võib lisanduda korralik tulu piletite ja teleõiguste müügist.

Esimeses eelringis osalemise eest teenisid nii FC Levadia, Narva Trans kui ka Flora 240 000 eurot, kuid vaid viimased suutsid oma vastase kahe mängu kokkuvõttes alistada ning teenisid teise eelringi pääsemise eest 260 000 eurot lisaks, mis koguteenistuse poole miljoni euro peale viib. Levadiat lahutasid sellest magusast summast vaid loetud sekundid.

Teises ringis läheb Premium Liiga liider vastamisi Bundesliga klubi Frankfurti Eintrachtiga, kelle vastu edasipääsu loota oleks ka kõige paadunumal fännil keeruline. Sellegipoolest näeb juba 25. juulil Tallinnas, A Le Coq Arenal mängimas Saksamaa tippmeeskonda, kes möödunud aastal Euroopa Liigas poolfinaali jõudis ja seal hilisemale võitjale Chelseale alles penaltiseerias alla pidi vanduma.

Transfermarkt.com arvutuste järgi on Flora klubi väärtus 5,25 miljonit eurot, ehk enam kui 35 korda väiksem teise eelringi vastasest. Keskmine vanus kaks aastat väiksem ning võõrmängijaid on Tallinna meeskonnal 19 võrra vähem. Peatreener Jürgen Henn on Frankfurti juhendajast Adi Hütterist 17 aastat noorem, kui keskmiselt saab ühe mängu kohta punkte 1,86. Austerlasel on see näitaja 0,01 punkti võrra madalam.

Frankfurti kõige väärtuslikum mängija on Horvaati koondisega MMil finaali jõudnud Ante Rebic, kelle turuhind on 40 miljonit eurot. Flora kalleim mängumees on Rauno Sappinen, kes hetkel klubiga treenib ja uut klubi otsib.

Eintracht tahab ilmselt oma fännidele pakkuda ka teleülekannet, mille eest võib Flora samuti mõnusa rahasumma teenida. Lisaks on Frankfurtist Tallinna oodata ka väiksemat sorti fänniarmeed ning eeldatavasti tahavad ka paljud eestlased nii suure klubi mängu oma silmaga A Le Coq Arenal jälgida. Sellest lisandub rohevalgete kontole ka korralik piletitulu.

Flora jaoks tähistas võit Radnicki vastu klubi ajaloos alles teist korda, kui eurosarjas kahe mängu kokkuvõttes vastane üle mängitakse. Esimest (ja kuni eilseni viimast) korda õnnestus see 2006. aastal, mil Oslo Lyni vastu tänu võõrsil löödud väravale edasi pääseti.