Aivar Kuusmaa teatab Indrek Sunelikule, et tema 12 mehe hulka, kes EMile sõidavav, ei mahtunud. Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
19. juuli 2019, 18:23

Eesti U20 korvpallikoondislane jäi napilt USA kõrgeima divisjoni ülikooli lepinguta, kuid astus sammu, mis võib avada palju uksi (2)

Viimased aastad USA keskkoolides mänginud noorkorvpallur Indrek Sunelik jätkab ookeani taga ka tulevatel hooaegadel. Temast on huvitatud mitmed Ameerika tippülikoolid, tuleval hooajal kavatseb ta aga endale veel rohkem nime teha. 

19aastane Sunelik lõpetas kevadel keskkooli ning kõik eeldused ülikooli minekuks olid loodud. Siiski kaalus noormees juba varakult võimalust, et veel ühe aasta keskkoolikorvpalli mängida. Rõhk olnuks vaid spordil.

Aga ta ei välistanud ka ülikooli minekut ning lõpuks nõnda ka läks. Sunelikust olid huvitatud mitmed meeskonnad, sõelale jäi Arkansas. 

"Arkansas State´i abitreener kirjutas, et nad on minust väga huvitatud, kuid neil pole selleks aastaks korvpalli stipendiume alles. Seega ütlesid nad, et vōivad mulle üheks aastaks kooli leida ja pärast korjavad mu sealt üles," selgitas Sunelik Õhtulehele. 

Enam kui kahemeetrisele mängujuhile leitigi sobiv mängupaik. Tuleval hooajal pallib ta NJCAA (justkui ettevalmistav ülikooliliiga, kus mängijad saavad end maksimaalselt kaks hooaeg NCAA meeskondadele tõestada – J.J) tugevaimas divisjonis, väga kõvas Northwest Florida meeskonnas. 

"Sealne treener Butch Pierre on väga kuulus. Ta on juba üle 30 aasta juhendanud tippülikoole. Tema käe alt on näiteks läbi käinud Marcus Smart ja mitmed teised NBA mängijad," täpsustas Sunelik, kes tahab järgneva aastaga end tõsiselt pildile mängida.

"Loodan näidata, et suudan olla liider ka sel tasemel. Minult oodatakse, et mängiksin nii number "ühe" kui ka "kahe" positsioonil. Treener on minu oskustest väga hästi teadlik."

Kuigi Arkansas State võtaks Suneliku järgmise hooaja järel avasüli vastu, jätab mängumees ise otsad lahtiseks: "Midagi kindlat pole. Nemad on väga huvitatud, kuid räägin veel mitme ülikooliga. Mind on valmis vastu võtma UAlbany, Little Rock ja Kent State, kindlasti tuleb neid juurde."

Üle pika aja suure osa suvest Eestis veetnud Sunelik tegi kaasa U20 koondise ettevalmistuse, kuid jäi Aivar Kuusmaa lõplikust valikust välja. Midagi hullu pole, sest tagamängija saab antud vanuseklassis mängida veel ka tuleval aastal. 

"U20 oli hea kogemus, sest varem polnud ma ühtegi koondisega kaasa teinud. Rääkisime Aivariga, et võiksin vabalt 12 hulgas olla, kuid kuna polnud minu aastakäik, siis andis ta vanematele võimaluse," rääkis Sunelik.

Pikemalt saab Eesti korvpallitalendi elust USAs lugeda SIIT!