Henri Drell.Foto: Martin Ahven
Korvpall
19. juuli 2019, 19:00

KLAAR! NBAst unistav Henri Drell hakkab mängima Itaalia kõrgliigas

Juba mõnda aega levinud kuulujutud, et Henri Drell (19) liitub Itaalia korvpalli kõrgliigas palliva Pesaro meeskonnaga, said viimaks ametliku kinnituse. 

Kui varem sahistasid üleminekust mitmed Itaalia meediaväljaanded, siis nüüd väljastas ametliku teate ka meeskond. 

"Ta on juba MM-valikmängus Eesti koondist esindanud. 2018. aastal valiti ta Euroliiga noorte turniiril viie parema mängija hulka. Henri Drell hakkab kandma mängusärki number 3," seisab Pesaro sotsiaalmeedia postituses. 

Viimased kolm hooaega Saksamaa tippklubisse Bambergi kuulnud Drell lõpetas juuli alguses nimeka satsiga koostöö. Kuigi kumbki osapool pole eriti tausta avanud, võib järeldada, et nende vahelt jooksis läbi must kass.

Pesaros ootab ees tuttav peatreener Federico Perego, kes Drelli kunagi Bambergi aitas. Eelkõige on eestlase eesmärk tugevas liigas korralikult minuteid teenida, et järgmisel aastal NBA draft´is valituks osutuda.

Juba tänavu oli Drelli nimi pikalt noormängijate valikus üleval, kuid viimasel hetkel otsustas ta loobuda. Järgmise aasta draft'i ennustavate edetabelite põhjal võiks Drell kaubaks minna juba esimeses ringis ehk ta saaks NBA tiimiga kindla lepingu.

"Ma ei usu, et tegin riskantse valiku. Kui praegu võtaks mõni tiim mu ära, aga järgmisel aastal tahaks keegi mind veel hullemini, siis ei saaks ma liikuda," ütles Drell juuni alguses Õhtulehele. 

"Üks tiim tahtis mind väga, aga nad soovisid mind algavaks hooajaks NBA tütarliigasse (G-League – toim) saata. Tütarliiga ei hirmuta, aga agent arvas, et mõistlikum oleks jääda Euroopasse, et siin kõige kõrgemal tasemel mängida. See oleks arenguks kõige parem. Proovime järgmisel aastal uuesti."

Eelmisel hooajal lõpetas Pesaro Itaalia meistrivõistlused 16 meeskonna konkurentsis 14. kohaga.

Tuleval aastal pallib Saapamaal ka teine eestlane, juuli alguses lõi Siim-Sander Vene käed Varesega.