Saimon Sutt Eesti koondise särgis. Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
19. juuli 2019, 20:07

TEERAJAJA? Esimene Eesti korvpallur hakkab mängima Austria liigas

Viimased kolm hooaega Pärnu korvpallimeeskonnas pallinud Saimon Sutt (24) pühib kodumaa tolmu jalgelt ning liitub Austria kõrgliigas mängiva Oberwart Gunnersiga. 

"Saimon on väga mitmekülgne mängija, kes võib tegutseda nii number "kahe" kui ka "kolme" positsioonil. Oleme tal juba mõnda aega silma peal hoidnud. Läbirääkimised kestsid paar nädalat, Saimon andis selgelt mõista, et ta tahab tiimiga liituda," vahendab tiimi koduleht peatreener Horst Leitnerit. "Tegemist on väga ambitsioonika mängijaga ning ootame temalt suurt panust."

Sutt ise kommenteeris üleminekut nii: "Olen väga õnnelik, et diil teoks sai. Oberwart on rahvusvaheliselt tuntud meeskond. Kolm aastat tagasi õnnestust neil Tartut võita. Ootan väga, et saaksin end juba väljakul proovile panna." 

Tartus korvpalluriteed alustanud Sutt sai esimese meistriliiga kogemuse Rocki eest hooajal 2012/13. Pärast aastaid kodulinnas liitus ta 2016. aastal Pärnuga. Eesti koondises on tal kirjas kaks matši.

Lõppenud hooajal viskas tagamängija Eesti-Läti liigas 30 kohtumises keskmiselt 32 mänguminutiga 11,53 punkti ja hankis 3,4 lauapalli. 

Oberwart lõpetas mullu Austria kõrgliiga kolmanda kohaga, hooajal 2015/16 tuldi tšempioniks. Aasta hiljem osaleti ka Euroopa madalaimas klubisarjas FIBA Europe Cup´il. Toona saadi alagrupiturniiril kahel korral Tartust jagu.