Alžeeria juubeldab, Sadio Mane kurvastab.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
20. juuli 2019, 10:23

VIDEO | Uskumatu värav esimestel minutitel otsustas Aafrika Rahvuste Karika finaali, Liverpooli staari unistus purustati

Liverpooli ründestaar Sadio Mane ei suutnud taas Senegali tiitlini vedada. Aafrika Rahvuste Karika finaalis jäädi juba esimestel minutitel Alžeeria vastu kaotusseisu ja see jäigi kohtumise ainsaks väravaks.

Juba kohtumise teisel minutil lendas Baghdad Bounedjahi löök rikošetist suure kaarega üle Senegali väravavahi ja lõpetas võrgus. Terve ülejäänud mängu Senegal domineeris ja otsis viigiväravat, kuid vastust ei leitud. Teisel poolajal teeniti küll penalti, kuid VAR otsustas tagantjärele, et käega mängu ei olnud.

Alžeeria võitis 1990. aasta järel taas tiitli, Senegal jäi jälle ilma ning Mane, kes enne kohtumist lausus, et vahetaks oma Meistrite Liiga medali Aafrika Rahvuste Karika kulla vastu, pidi pettuma.

"Ilma mängijateta pole ma keegi," lausus Alžeeria peatreener Djamel Belmadi. "Nemad on peamised. Ka taustameeskond mängis vast ka oma osa mängijate juhendamisel, aga nad realiseerisid mänguplaani uskumatult hästi."

Finaali tipphetked:

Pronksimatšis löödi samuti vaid üks värav ning seda kohtumise kolmandal minutil. Odion Ighalo oli õigel ajal õiges kohas ning vedas Nigeeria 1:0 võiduni Tuneesia üle.