Ferrari skoorib, Fiatid vaatavad pealt.Foto: USA Today Sports/Scanpix
Jalgpall
20. juuli 2019, 12:49

Zlatan Ibrahimovic: varem mängisin enda tasemel mängijatega, Ameerikas olen Ferrari Fiatide seas (2)

Zlatan Ibrahimovic pole end kunagi tagasi hoidnud. Eriti ennast kiites ja teisi maha tehes. Rootsi jalgpallistaar tegi seda taas, kui võrdles end Ferrariga ja tegi maha kogu Ameerika jalgpalli.

"MLS ei ole ausalt öeldes Euroopa tasemel," ütles Zlatan, kes on sel hooajal 17 mänguga 16 väravat löönud ning skooris viimases kohtumises kübaratriki. "Varem mängisin mängijatega, kes olid minu tasemel või selle lähedal. Siin olen nagu Ferrari Fiatide seas."

Ibrahimovic tunnistas, et ka Rootsi koondises oli sarnane mure. "Mul oli sama probleem rahvusmeeskonnas, kuid mitte nii suur. Ütlesin, et ei aktsepteeri seda, kui pall ei jõua kohale või tuleb liiga hilja. Tahan, et nad jõuaksid minu tasemele. Kõik see võtab mul hoogu maha. Mäng siin (Ameerikas - toim) võiks palju kiirem, taktikalisem ja rütmilisem olla."

Lisaks tegi 37aastane rootslane maha USA väljalangemismängude süsteemi. "Siin võib viis mängu kaotada ja öelda, et ärge muretsege, oleme ikka play-off'is. Miks siis üldse hooaja esimesed kaheksa kuud mängida? Selleks, et parim olla, peab olema parim iga päev. Euroopas langed viimaseks jäädes teise divisjoni. See on surve... Eelmisel hooajal võitlesime play-off'i viiva kuuenda koha eest, aga jäime seitsmendaks. Oleksime kuuendaks jäänud, oleks öeldud, et meil oli hea hooaeg. Võitlus kuuenda koha pärast? Mina ütlen, et meil oli s**t hooaeg."

Zlatanilt küsis ESPNi ajakirjanik Andrew Corsello, mida peaks MLS tegema, et jõuda Euroopa ja Lõuna-Ameerika tasemele. Ibra vastas küsimusega.

"Kas nad tahavad sinna jõuda?"

"Kes nemad?"

"Nemad, kes seda kontrollivad. Omanikud. Kas nad tahavad suured olla?"

"Jah. Muidugi"

"Arvad?"

"Sina mitte?"

"Ei."

"Miks?"

"Sest jalgpalliga ei teenita raha," tunnistas Zlatan. "Võin nimetada kaks klubi, kes Euroopas raha teenivad. Teised mitte. Nad teevad seda kirest. Siin teenitakse spordiga raha. Nii ongi. Kõikide reeglitega, mis siin on, ei aidata jalgpallile kaasa. Eelarve, palgapiirang. Ei saa osta mängijaid, keda tahaksid. Neil on siin rohkem reegleid kui minu kodus."