Õige pea toimub Jyväskyläs Jari-Matti Latvala koduralli, kus soomlane on olnud väga edukas.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
20. juuli 2019, 13:46

Latvala puhkuse ajal rallist ei mõtle: on aega lõõgastuda ning töötada sauna ja suvila kallal

Jari-Matti Latvala loodab, et väike paus autorallist aitab tal hooaja teises pooles paremaid tulemusi teha ja alustada võiks kodurallist, mis juba vähem kui kahe nädala pärast algab.

Ott Tänaku meeskonnakaaslane leiab end kaheksa esimese ralli järel alles kaheksandalt kohalt. Vaid kaks korda on 34aastane soomlane suutnud esiviisikus lõpetada. Eelmine hooaeg kulges sarnast rada pidi, kuid siis sai Toyota sõitja aasta lõpupoole neli poodiumikohta ning Austraalia ralli võidu.

"Ma üritan suvel ralli peale mitte mõelda," lausus Latvala WRC kodulehele. "Mul on uus suvemaja, seega olen seal ja püüan rallist eemale hoida. Minu jaoks on hea kõigest kaugemale saada. Seda oli vaja. Hooaeg on keeruline olnud. Pean nüüd natuke distantsi hoidma ja siis alates Soomest uue hooga edasi minna."

Jari-Matti usub, et suudab Yarisega korralikke katseaegu näidata. "Kiirus on olemas. Probleem pole kiiruses, vaid muude asjade paika saamises. Hombinatsioon halvast õnnest ja natuke minu eksimustest. Eelmine kord, kui Sardiinias juhtisin, ei suutnud ma uskuda, et auto niimoodi üle katuse läks. Ei, ei, pole võimalik selliselt rulluda. Nii aga läks. Pean sellised asjad unustama ja keskenduma eesootavale."

"Suvepuhkus on tore olnud. Meil oli küll kuu alguses Saksamaal test ja veel üks Soomes, aga nende vahel on mul olnud aega löögastuda ning töötada sauna ja suvila kallal," lausus viimasest kümnest korrast kaheksal Jyväskylä ralli poodiumikohal lõpetanud ning kolm korda ka võitnud.