Mads Östberg sai eelmisel aastal Soomes Ott Tänaku järel teise koha.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
20. juuli 2019, 14:42

Norra ralliäss ei saa Jyväskyläs sõita: teeb väga haiget, et ma Soome ei lähe

Eelmisel aastal Soome rallil Tänakuga kõva lahingu maha pidanud Mads Östberg sai toona tubli teise koha, kuid sel aastal peab norrakas võistlust kõrvalt jälgima.

Citroeni piloot jätab Soome ralli esimest korda 14 aasta jooksul vahele. "Teeb väga haiget, et ma Soome ei lähe. See etapp oli plaanis kaasa teha, aga me ei ole valmis. Peame auto kallal veel tööd tegema ja ma ei taha ühelegi rallile enne pühenduda, kui masinat on edasi arendatud," sõnas Östberg.

31aastase rallisõitja järgmine start peaks tulema Saksamaa rallil, mis algab 21. asugustil, aga kindlat plaani veel pole. "Aja maha võtmine ja autoga kallal töötamine on nii Citroeni kui ka minu jaoks hea. Graafik oli aasta alguses väga tihe. Nüüd on meil aega."

"Ma ei ole siin, et sõita aeglaselt või keskmise kiirusega. Olen siin, et igal katsel pingutada. Ma pole nõus ettevaatlik olema. Ei ole mõtet teist kohta võtta, sest me pole piisavalt head," lausus alates 2006. aastast rallikarussellis tiirelnud norralane.

Östberg on sel hooajal keeranud Citroën C3 R5 rooli ning on WRC 2 sarjas teisel kohal. Kaotust ühe ralli enam sõitnud Kalle Rovanperäle on 13 punkti, kuid soomlasel on nüüd suurepärane võimalus kodusel konkurentide ees edu kasvatada. Kolmandat positsiooni hoidev Gus Greensmith ei saa Soomes WRC 2 punkte juurde teenida, sest sõidab Jyväskyläs Ford Fiesta WRC autoga. Briti sõitja asendab Elfyn Evansit, kes Rally Estonial saadud vigastuse tõttu eemale peab jääma.