Eesti rannajalgpallikoondise ründaja Sander Lepik. Foto: Stanislav Moškov
Rannajalgpall
22. juuli 2019, 17:22

KAHJU! Rannajalgpallikoondise edasipääs MM-valiksarjas jäi ühe värava taha

Eesti rannajalgpallikoondis oli möödunud nädalavahetusel võistlustules Venemaal Moskvas, kus peeti MM-valikmänge. 

Avapäeval lisaajal 1:2 Ungarile ning laupäeval 2:7 Venemaale alla jäänud Eesti läks alagrupiturniiri viimases mängus vastamisi Saksamaaga, kellele kaotati 3:5. 

Eesti lõpetas alagrupi seega kolme kaotuse ning väravatevahega 6:14 (-8). Kuni esmaspäevani püsis lootus, et sellest piisab parima neljanda koha meeskonnana ka järgmisesse ringi saamiseks, kuid paraku nii ei läinud. 

Parima kaotajana pääses 16 hulka hoopis Türgi, kes kaotas alagrupiturniiri viimases mängus Leedule 0:2. Kolme mängu kokkuvõttes oli türklaste väravate vahe 5:12 (-7) ehk ühe võrra parem kui Eestil.

Eesti – Saksamaa (3:5, meie väravad Sander Lepik ja Kevin Sooaluste) tipphetked, täispikkuses saab mängu järele vaadata SIIT

Eesti – Venemaa (2:7, meie väravad Sander Lepik ja Rasmus Munskind) tipphetked, täispikkuses saab mängu järele vaadata SIIT:

Eesti – Ungari (1:2, meie värav Ervin Stüf) tipphetked, täispikkuses saab mängu järele vaadata SIIT

Õhtuleht uuris enne turniiri ka peatreener Kristian Marmorilt, milliste ootustega tasub maailma tippu kuuluvate venelaste vastu minna. 

"0 : 2 oleks Venemaa vastu väga hea tulemus, 0 : 10 aga väga halb. Eks tõde ole kusagil kahe vahel.  Rannajalgpall on mäng, kus võib kaitses seistes võita. Lähemegi mänge tapma ning üritame oma võimalusi ära kasutada," sõnas ta.

Eesti koondise koosseis MM-valikturniiriks:

Väravavahid: Markus Lukk, Rauno Rahnik

Kaitsjad: Joosep Juha, Indrek Palm, Priit Mäeorg

Ründajad: Rasmus Munskind, Rauno Nõmmiko, Sander Lepik, Ervin Stüf, Gregor Sedrik, Erol Kigaste, Kevin Sooaluste