James Ellington esimene võitslus pärast pikka pausi.Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
21. juuli 2019, 09:15

IME! Uuesti kõndima õppinud sprinter naasis edukalt võistlustulle

2017. aasta jaanuaris arvasid paljud, et briti sprinter James Ellington ei saa enam kunagi võidu joosta. Tol hetkel oldi pigem rõõmsad, et mootorrattaga õnnetusse sattunud sportlane eluga pääses.

Kuid Ellington näitas üles sihikindlust ja õppis uuesti kõndima. Veelgi enam: kaks ja pool aastat pärast hirmsat avariid naasis ta ka võistlusrajale.

Sama mees, kellele arstid ütlesid, et ta ei pruugi enam kunagi kõndida, läbis laupäeval Londonis 100 m ajaga 10,93. Muidugi pole see võrreldav Ellingtoni tippmargi ehk 10,04ga, kuid 33aastane britt ei kavatse peatuda. Peamine eesmärk on jõuda Tokyo olümpiale.

„Olen 100 protsenti kindel, et jõuan olümpiamängudele,“ ütles ta The Telegraphile. „See võib kõlada hullumeelsena, aga sinna pääsemine peaks olema väga lihtne, kui võrrelda kõige sellega, mida viimasel paaril aastal olen läbi elanud. Usun, et olen järgmisel aastal olümpial stardis ja jooksen nagu loom!“

Kui arstid talle esimest korda ütlesid, et ta ei pruugi jalgadele tõusta, sai Ellington indu hoopis juurde. „Teiste inimeste kahtlused mõjuvad motiveerivalt,“ tõdes ta.