Gareth Bale lõi palju väravaid ja võitis palju karikaid, kuid ometi peab klubist lahkuma.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
21. juuli 2019, 14:17

TÜLI! Gareth Bale’i agent nimetas Zinedine Zidane’i sõnavõttu häbiväärseks

2013. aastal maksis Madridi Reali jalgpalliklubi Tottenhamile 100 miljonit eurot ja soetas Gareth Bale'i mängijaõigused. Walesi pallivõlurist sai kõigi aegade hinnalisim mängija.

2019. aastal Bale'i teeneid enam ei vajata. Tema leping kestab küll 2022. aasta suveni, kuid nüüd kinnitas Madridi meeskonna peatreener Zinedine Zidane, et Bale lahkub klubist.

Real kaotas Houstonis 1:3 Müncheni Bayernile, kuid Bale ei kuulunud tiimi koosseisu. Miks, uurisid ajakirjanikud. „Ta ei mänginud, sest on lahkumisele väga lähedal. Loodame, et see juhtub ruttu, sest nii on kõigile parem. Töötame ülemineku nimel,“ vastas Zidane. „Mul pole tema vastu midagi isiklikku, kuid vahel jõuab kätte aeg, kui tuleb teha seda, mida vaja. Pean tegema valikuid, sest vajame muutust. Tema lahkumine on peatreeneri ja mängija otsus.“

Gareth Bale'i kuulus käärlöök Liverpooli vastu. Foto: Reuters/Scanpix

Gareth Bale'i agent Jonathan Barnett oli Zidane'i sõnavõttu kuuldes aga täielikus hämmingus. „Zidane on häbiväärne!“ ütles ta AFPle. „Ta ei näita üles mingisugust austust, kuigi mängija on Reali heaks väga palju teinud.“ Kui temalt küsiti potentsiaalse ülemineku kohta, teatas Barnett: „Töötame selle nimel.“ Ta lisas, et kindlasti ei lahkuks Bale klubist seetõttu, et Zidane teda sunnib. Pigem tahab ta leida tiimi, kus mängijatesse paremini suhtutakse.

Kui 2013. aastal tõusis Bale maailma kõige kallimaks jalgpalluriks, siis tänaseks on antud pingereas olukord täielikult muutunud. Nüüd jagab ta „vaid“ 100 miljoni eurose hinnalipikuga kaheksandat kohta. Sama palju on makstud veel Cristiano Ronaldo ja Eden Hazardi eest. Nende eest leiab aga Paul Pogba, Ousmane Dembele, Antoine Griezmanni, Philippe Coutinho, Joau Felixi, Kylian Mbappe ja Neymari.

Bale võitis Realiga ühe Hispaania meistritiitli ja karika, kuid kõige märkimisväärsemaid saavutusi näidati hoopis eurosarjas: neli korda tõstis ta pea kohale Meistrite liiga karika. Finaalis Liverpooli vastu saatis Bale võrku kauni käärlöögi, mis omakorda jättis ihaldatud tiitlist ilma Ragnar Klavani.

Kokku pidas Bale kuningliku meeskonna eest 231 mängu ja lõi 102 väravat.