Gerd Kanter oma viimasel tiitlivõistlusel Berliini EMil koos Rootsi konkurendi Daniel Stahliga.Foto: LIIS TREIMANN
Kergejõustik
21. juuli 2019, 19:50

Hullumeelses hoos Rootsi kettaheitja võttis enda nimele Gerd Kanterile kuulunud rekordi

Londoni Teemantliiga etapil jätkas oma imelist hooaega Rootsi kettaheitja Daniel Stahl, kes oma võidutulemusega 68.56 ületas varem Gerd Kanterile kuulunud rekordi.

Võistluse tippmark kuulus seni Eesti endisele kergejõustiklasele, kes 2010. aastal ketta 67.82 meetri kaugusele saatis. 26aastane rootslane heitis oma kolmandal katsel 74 sentimeetrit kaugemale.

Sellegipoolest oli tulemus Stahli jaoks pigem tagasihoidlik, sest neljal eelmisel võistlusel õnnestus Kanteri kunagise juhendaja Vesteinn Hafteinssoni hoolealusel enam kui 70meetrine tulemus kirja saada.

"Iga päev ei saa üle 70 meetri heita. Täna võitsin ja olen sellega rahul. Olen nüüd võistlemisest väsinud, seega teen pausi ja olen augustis tagasi," sõnas Rootsi kergejõustikustaar, kes ei välista võimalust, et sel hooajal ka läbi aegade pikima heite teeb. "Selleks oleks vaja häid tingimusi. Siis tuleb ka maailmarekord."

Vähem kui kuu aega tagasi viis Stahl Bottnarydis, Rootsis oma isikliku rekordi 71.86 peale. Maailmarekord kuulub Jürgen Schultile, kes 1986. aastal ketta 74.08 kaugusele heitis.