"Hommikusöök staariga" Jahu Restos; Tiina Jantson; Anu Saagim
Inimesed
22. juuli 2019, 12:57

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Tiina Jantson: näidake mulle inimest, kes oleks Eestis veel pädevam kui mina jagama modelli- ja iluteadmisi! (45)

Juuni lõpus peeti Missis Estonia võistlust, mida korraldab juba 1992. aastast SIXTINA tantsu- ja modellistuudio omanik ja juht Tiina Jantson.

"Kes oleks veel pädevam jagama modelli- ja iluteadmisi kui mina, kes ma ise olen töötanud palju aastaid kunagises Tallinna Moemajas professionaalse modellina," ütleb Tiina uhkelt. "Tänaseks olen välja õpetanud väga palju noori misse ja modelle, kes on Eestile kuulsust toonud arvukatelt maailmalavadelt. Olen lavastanud sadu moeetendusi, toonud lavale ülimenukaid laste tantsuetendusi, korraldanud arvukaid talendi- ja iludusvõistlusi nii Eestis, kui ka kogu Baltikumis. SIXTINA korraldatud võistluste võitjad esindavad meie riiki igal aastal mitmetel maailmavõistlustel. Olen olnud Eesti rahvuslikuks direktoriks väga paljudele missivõistlustele maailmas ja tihtipeale ka rahvusvahelise ilužürii liige."

Olen uhke ka oma poja Eghert-Sören Nõmme üle, kes jätkab minu unistuste radadel.

"Puuduta mind" - Anne-Ly Tähe, Eghert-Sören Nõmm Foto: tatjana iljina

"Minu noorem poeg Eghert-Sören Nõmm on olnud laval viieaastasest peale. Ta võitis juba 2002. aastal Maailma Meistrivõistlustel lavakunstis Hollywoodis juuniorite maailmatšempioni tiitli. Tänaseks on tema kontol väga palju erinevaid tiitleid, võite, medaleid ja karikaid väga tunnustatud võistlustelt üle maailma. Nüüd jagab ta oma oskusi treenerina kõigile neile noortele, kes kogu südamest soovivad tantsima õppida."

"Eghert on esindanud Eestit Getter Jaani tantsijana Eurovisionil ja osalenud Eesti menukaimas telesaates “Su nägu kõlab tuttavalt”. Ta on ka maailmakuulsa Eesti artisti Kerli Kõivu lava-show koreograaf ja üks tantsijatest. Samuti on ta osalenud ainsana kogu Baltikumist maailma suurimas tantsijate teleprojektis “So you think you can dance” Ukraina versioonis “Tancujut Vsje”. Olen oma poja saavutsute üle väga uhke!"

"Ja kui siiani on Eghert just tantsimisega tuntust kogunud, siis tänaseks on ta üllatanud paljusid ka oma esoteeriliste võimega. Tema vaimseks õpetajaks on selgeltnägija ja tervendaja Anne-Ly Tähe, kellega koos nad teevad abivajajatele reikit ja energeetilist massaaži."

Hiljuti sain võidu ka minu missivõistlusi kaaperdada püüdnud alatu rivaali üle!

„Olin aastaid tõsiselt nördinud Ireni Erbi ja tema firma Magic Monday tegevuse üle, kes üritas minut varastada Missis Estonia 2017 võistlused. Abi saamiseks pöördusin kohtusse ja nüüd lõpuks, aastaid kestnud võitluse tulemusel, tuli ka mind soosiv otsus. Ireni Erbi ei varasta enam kunagi minu võistluse nime oma ürituse korraldamiseks, ega julge seda ka keegi teine edaspidi teha,“ rõõmustab Tiina. 

"Lugu sai alguse 2017. aastal, kui nägin avalikku kuulutust, et agentuur Magic Monday eesotsas Ireni Erbiga (endise nimega Irina Gorlova) kuulutas välja casting'u Missis Estonia 2017 valimisteks."

"Milline nahhaalsus ja täiesti ebaeetiline käitumine! Mina polnud lubanud tal kasutada minu Missis Estonia võistluse nime. Tegemist on kõlvatu konkurentsi ja ärieetika rikkumisega, lisaks maine kahjustamisega missiüritusi korraldavatele organisatsioonidele ja nende juhtidele.“ 

Vaata videointervjuud!

Kutsusin Tiina hommikusöögile Balti Jaama turu kõrval asuvasse õdusasse Jahu Restosse.

"Hommikusöök staariga" Jahu Resto; Tiina Jantson; Anu Saagim Foto: Martin Ahven

"Jahu Resto on esimene biodünaamiline restoran Eestis ja meie teine projekt, kus pöörame tähelepanu tooraine kvaliteedi ja päritolule, rääkis restorani omanik Vadim Pärn. "Jahu on enim kasutatud tooraine maailmas ja selle tõttu ka enim geneetiliselt modifitseeritud. Meie söögikohtades kasutatud öko jahu on võimalikult kvaliteetne."

"Ka kõik teised meie kasutatud toorained on biodünaamilised ja orgaanilisest päritolust. Veinidest eelistame neid, mis on pärit vulkaanilisest pinnast, nad on teistsugused ja haruldased. Pöörame tähelepanu planeedi ressurside mõistlikule kasutamisele ja iga esmaspäev pakume näiteks oma kruusiga tulnud külastajatele tasuta kohvi, mis on tehtud värskelt röstitud ubadest. Köögis kasutame võimalikult vähe plastikut."

"Hommikusöök staariga" Jahu Restos Foto: Martin Ahven

"Maa on meie ainuke kodu, hoiame teda puhtana. Puhtad toorained koheselt panevad sind tundma ennast paremini ja biodünaamiline maapidamine on ohutu planeedi jaoks," on Vadim veendunud. 

"Hommikusöök staariga" Jahu Restos; restorani omanik Vadim Pärn