Sun Yang ja Gabriele Detti seisid poodiumil, Mack Horton ei tahtnud seda Yangiga koos teha.Foto: ED JONES
Ujumine
23. juuli 2019, 17:54

KOHUTAV! Skandaali korraldanud tippsportlasele tehti tapmisähvardusi

Lõuna-Koreas jätkuval pika raja ujumise MMil lahvatas üleeile õhtul skandaal, kui 400 m vabaujumises hõbemedali võitnud austraallane Mack Horton keeldus hiinlasest võitjat Sun Yangi õnnitlemast ja temaga ühispilti tegema.

Yang jäi juba 2014. aastal vahele trimetazidine'i kasutamisega, kuid selle eest määrati talle üksnes kolmekuine võistluskeeld. Mees väitis, et tarvitas ainet südamekloppimise vastu.

Mõni nädal tagasi selgus, et Yang sai eelmise aasta septembris hakkama erilise tembuga, mistõttu kannatas tema sõnade usaldusväärsus. Sõltumatud dopingukütid võtsid talt kodumaal dopinguproovi, mille ta koos turvamehega vasara abil hävitas.

AFP teatab nüüd, et Horton on pärast auhinnatseremooniat saanud mitu tapmisähvardust. Lisaks on ähvardusi saanud tema pere ja tüdruksõber.

Rahvusvaheline ujumisliit mõistis Hortoni käitumise samuti valeks ja määras talle hoiatuse. "Kuigi toetame väljendusvabadust, tuleks seda kasutada õigel ajal õiges kohas," seisis nende teates.

Hortonit kritiseeris ka Yang: "Mul pole midagi selle vastu, kui sa mind ei austa. Ent auhinnatseremoonial esindame oma riike ja sa pidanuks poodiumil seisma, et näidata austust Hiina, Austraalia ja pealtvaatajate vastu."