Leinaküünal. Pilt on illustratiivne.Foto: Tiina Kõrtsini
Võitlussport
23. juuli 2019, 19:22

JUBE! Üle 300 hoobi saanud Venemaa poksiäss suri ringis saadud vigastustesse (8)

Poksija Maksim Dadašev kaotas möödunud nädalavahetusel lahingu Subriel Matiasele. Venelane sai matšis raskeid vigastusi.

Dadaševi ja Puerto Ricost pärit Matiase võitlus algas tasavägiselt, kuid mõõduvõtu edenedes hakkas viimane domineerima. Samas ei langenud meie idanaaber kordagi pikali.

Lõpuks otsustas Dadaševi treener Buddy McGirt enne 12. raundi, et tema hoolealune jätab võitluse pooleli. Mad Maxiks kutsutav venelane polnud sellega põrmugi nõus, kuid ei jätkanud matši.

Dadašev sai lahingu jooksul üle 300 hoobi ega suutnud poksiringist omal jõul lahkuda. Ta kukkus kokku ja viidi haiglasse. Kiirabiautos oksendas ta USA meedia andmeil vahetpidamata.

Algse info kohaselt sai Dadašev tõsise peapõrutuse, lisaks oli tema organismis veepuudus. Lõpuks kaotas poksija kiirabis teadvuse. ESPN teatas hiljem, et Dadašev käis ajuverejooksu tõttu lõikuslaual.

Laupäeval ütlesid Dadaševi mänedžer Egis Klimas ja füüsilise ettevalmistuse treener Donatas Janusevicius, et nende hoolealuse aju on saanud tugevalt kahjustada. Pärast operatsiooni kunstlikkusse koomasse viidud Dadašev suri täna, Venemaa meedia teatel ei pidanud tema süda koormusele vastu.

14 profimatšist 13 võitnud 28aastasest Dadaševist jäid maha abikaasa ja poeg.