Gert KrestinovFoto: Rauno Kais / EMF
Auto-Moto uudised
24. juuli 2019, 08:16

KARM FOTO | Valudes Krestinovi teekond: kukkumine, 450 km auto tagaistmel, opilaud (5)

Üle-eelmisel nädalavahetusel Lätis peetud motokrossivõistlusel kukkus esikoha eest võidelnud Eesti krossiäss Gert Krestinov nii rängalt, et pidi koheselt operatsioonilauale minema.

Igakuiselt Suurbritannia krossisarjades sõitev Krestinov kutsuti Kandavasse võistlema ning kuna stardirivi ja korraldus tundusid paljulubavad, mõtles ta, et miks mitte proovida. Nädalavahetus sujuski kenasti, kuni esikoha eest heideldes tuli üle elada karjääri üks rängemaid kukkumisi.

“Sõidu eel hakkas vihma sadama ja muda muutis raja iga ringiga järjest libedamaks. Pidasin esikohale kõva võitlust, kuni ühtäkki läks ratas vibama. Kukkusin ja käsi jäi tsikli alla kinni,” meenutas Krestinov.

Kiire pilt kohalikus haiglas näitas, et õlavarreluu on mitmest kohast puruks ja vajab kindlasti operatsiooni. Koos nõupidajatega võeti vastu otsus, et parem on teha lõikus kodumaal. Nii asus krossilegendist isa Andres sohvri rolli ja piinarikas teekond Tallinna poole võis alata.

“Panin valuvaigistid alla, aga sadu kilomeetreid tagapingil oli ikkagi päris karm. Märjamaal mõtlesime isegi, et lähme traumapunktist läbi abi saama,” tõdes Krestinov, kes haiglasse jõudnuna ei pääsenud ka kohe löögile. “Olukord oli päris tõsine, turse oli korralik ja näpud hakkasid tundetuks muutuma, mis on üsna kurjakuulutav märk. Operatsioonil paigaldati õlavarreluu kokku hoidmiseks metallplaat ja selles osas läks kõik hästi, et taastumine on olnud plaanipärane.”

Gert Krestinovi käsi. Foto: Erakogu

Täielik paranemine võtab arstide sõnul aega paar kuud, ent krossisõitjatele kohaselt kibeletakse lenksu taha nii vara kui võimalik. Järgmine Briti meistrivõistluste etapp sõidetakse 11. augustil ning eestlane loodab heal juhul seal rivis olla.

“Oma keha üle forsseerima ma ei hakka, kui enesetunne pole liiga hea, aga sisimas tahaks võistelda ja punkte noppida,” märkis Krestinov, kes meenutas aastatetagust kiiret paranemist. “Kuus päeva enne 2015. aasta Eesti meistrivõistluste viimast etappi murdsin rangluu ja pandi samuti metallplaat sisse. Kuna mul oli üldvõidu kindlustamiseks punkte vaja, läksin starti ja tulin isegi poodiumile.”

Kuna möödunud nädalavahetusel peetud etapp jäi vigastuse tõttu sõitmata, asub Krestinov nüüd kaks etappi enne hooaja lõppu Briti meistrisarja üldarvestuses 147 punktiga kuuendal kohal. Püüdavasse kaugusesse jäävad Mel Pocock (154 punkti) ja kaasmaalane Harri Kullas (151), kes viimasel etapil poodiumile tõusis.

Phoenix Tools Apico Kawasaki meeskonnas sõitev Krestinov jätab tuleviku osas kõik lahtiseks, kuid kindel on see, et kavatseb motokrossiga jätkata.

“Praegu ühtegi lepingut veel pole, aga sõita tahan kindlasti. Ootame hooaja lõpu ära ja siis saab hakata uuest aastast mõtlema. Iseenesest ma Briti meistrivõistluseid naudin – olen seal palgaline sõitja ja toidan ära enda kui naise ja lapse,” sõnas Krestinov.