Dominik Baldauf ja Max Hauke.Foto: Imago Sport / Scanpix
Doping
24. juuli 2019, 08:51

Seefeldi dopinguskandaali esimestele patustajatele väänati korralikud karistused (3)

Seefeldis Põhja-suusaalade MMil lahvatanud dopinguskandaali esimesed patustajad, austerlased Dominik Baldauf ja Max Hauke, kellest viimane tabati politseihaarangu käigus otse teolt, said viimaks teada oma karistuse. 

Mõlemad mehed tunnistasid ennast veredopingu kasutamises süüdi. Keelatud meetodit hakkasid nad kasutama 2016. aastal, mistõttu tühistas Austria Antidoping (ÖADR) tagantjärele kõik nende vahepealsed tulemused ning meestel tuleb tagastada kõik sel perioodil võidetud medalid. Lisaks tuleb tagasi maksta ka teenitud auhinnaraha ning nende taskutest tasutakse ka praegused kohtukulud. 

ÖADRi otsuse järgi määrati Baldaufile ja Haukele ka nelja-aastane võistluskeeld ehk uuesti tohivad mehed suusarajale naasta alles 2023. aasta 28. veebruaris.

Mehed peeti Austria politsei poolt kinni operatsiooni "Aadrilaskmine" käigus, mille tulemusena vahistati lisaks veel eestlased Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv ning Mati Alaveri näpunäidete järgi treeninud kasahh Aleksei Poltoranin. Hiljem tunnistas veredopingu kasutamist veel ka Algo Kärp.