Petter Solberg 2008. aastal.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
24. juuli 2019, 13:21

Petter Solberg annab Walesis teatepulga pojale üle

2003. aasta autoralli maailmameister Petter Solberg teeb oma WRC-karjääri viimase stardi tänavusel Walesi rallil. Lisaks temale saab rajal tuhisemas näha veel teist Solbergi, sest oktoobri alguses toimuval võidukihutamisel teeb oma MM-debüüdi ka täisealiseks saav poeg Oliver. 

"Lõpetada oma sõitjakarjäär siin, kus on nii palju juhtunud, ja teha seda veel Oliveri kõrval, on lihtsalt uskumatu. Kindlasti kasvavad emotsioonid üle pea," vahendab Autosport norralase sõnu. 

"Wales on minu jaoks eriline koht, minu kaardilugeja Phil Mills on sealt pärit ning olen ennast alati seal praktiliselt kodus tundnud. Suurbritannia ralli on minu jaoks ääretult tähtis."

"Tegemist on ühe ajastu lõpuga, kuid samaaegselt ka teise algusega. Olen väga tänulik, et mul õnnestus piloodina läbi lüüa, kuid nüüd on aeg muutusteks. Kuid ärge muretsega, võite mind ka tulevikus veel erinevate sõuüritustel kihutamas näha, kuna seda pisikut nii lihtsalt ei ravi," sõnas viimati 2012. aastal WRC-sarjas täishooaja kaasa teinud norralane. 

WRC-auto roolis kihutas 43aastane Solberg viimati mullu, kui tuli Hispaanias Volkswagen Polo R5ga 14ndaks. Sama masinaga tuleb ta starti ka Walesis. 

Ka poeg Oliveri istumise all peaks olema Polo R5. Tema teel seisab siiski veel üks aga, nimelt tuleb 23. septembril täisealiseks saaval norralasel läbida enne sõidueksam. 

Peaks noormees aga starti saama, mis on ülimalt tõenäoline, on tal ainult üks siht – olla isast kiirem. "Tema aeg on kindlasti esimene, mida katse lõpus vaatan," sõnas ta.