Gert Kams. Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
24. juuli 2019, 14:52

Gert Kams: pole vahet, kellega mängime, annan iga kord endast kõik (1)

11kordne Eesti meister Tallinna Flora võõrustab homme Lilleküla staadionil jalgpalli Euroopa liiga teise eelringi raames tunamullust Saksamaa karikavõitjat Frankfurdi Eintrachti. 

Rohevalgete kapten Gert Kams oli mängueelsel pressikonverentsil rahulik ning rõhutas, et tema läheb homme väljakule samamoodi nagu läinud nädalavahetusel Maardu vastu või nagu järgmisel pühapäeval Viljandi Tuleviku vastu. 

Kui eriline on homne kohtumine mängija jaoks. Vastane on vähe teisest puust kui tavaliselt ning tribüünidele tuleb vahelduseks ka palju publikut?

Muidugi on see kihvt, kui rahvas tuleb mängule ja elab kaasa, aga minu jaoks pole vahet, kellega me mängime. Mina lähen alati väljakule endast maksimumi andma. Nädalavahetusel Maardu vastu ei mänginud ma 85protsendiliselt, et nüüd Frankfurdi vastu 100% anda. Annan endast iga mäng kõik. 

Kui palju tuttavaid või võõraid nimesid vastaste leeris leidub, on palju avastamist?

Kui oled jalgpalli sees ja seda jälgid, mitte ainult Premier League'i, vaid oled ka muuga kursis, siis ikka enam-vähem tead, kes kus mängib ja mis positsioonidel. Mingit suurt avastamist, et "oih, mis mehed siin on" pole. 

Kõik teame, et nad jõudsid mullu Euroopa liigas poolfinaali ja langesid Chealseale alles penaltitega. Tegu on väga kõrge klassiga meeskonnaga. Arvan, et treenerid on suutnud kogu vajaliku info, mis neist teame, meieni tuua. Olgu tegu siis mängijatega või juba väiksemate nüanssidega. 

Kuidas tuleb homme nende vastu väljakule minna?

Võtame kaasa selle positiivsuse, mille Serbiast saime. Seal oli palju seda [pallita mängu ja distsiplineeritud kaitsetööd – K.J.], mida eeldatavasti näeme ka homme. Peame selleks valmis olema. 

Mis oleks homsest mängust positiivne tulemus?

Naljakas küsimus. Kui võidame, siis see on positiivne tulemus

Viik ei kõlba?

Ikka kõlbab, aga küsiti, mis oleks positiivne tulemus (muheleb).