Magnus Kirdile ei saa Soomes keegi vastu!Foto: AFP/Scanpix
Kergejõustik
24. juuli 2019, 21:09

VÄGEV! Magnus Kirt võttis Soomes hea tulemusega kaheksanda järjestikuse võidu

Soomes toimunud võistlustel kaheksal korral järjest võitmatuks jäänud Magnus Kirt oli tulemusega 87.35 Joensuus selgelt parim.

Esimesel katsel vaid 78.90 kirja saanud Kirt läks sellele vaatamata võitlust juhtima ning Tanel Laanmäe hoidis tulemusega 75.82 teist kohta. Teisel katsel sai Kirt pisut juurde, visates oda 82.92 meetri kaugusele, ent seejärel näitas eestlane põhjanaabritele oma klassi.

87.35 tõstis Kirdi kindlaks liidriks. Kodupubliku lemmik Antti Ruuskanen sai kirja 80.79, millega tõusis teiseks. Viimasest kolmest katsest Kirt loobus, kuid keegi temale ohtlikuks ei saanud. Viimase katsega tõusis kolmandaks Lassi Etelätalo, kelle parimaks jäi 80.72. Laanmäe oma tulemust parandada ei suutnud ning lõpetas viiendal kohal.

Enne võistlust:

Põhjanaabrite juures pidi Kirt viimati kaotusekibedust tundma eelmisel aastal, kui Lappeenrantas võitis hoopis Tero Pitkämäki. Ka tänasel võistlusel on Kirdi kangeimaks konkurendiks kohalik mees. "See on esimene kord sel aastal, kui Antti Ruuskaneniga võistlen, konkurents on tihe," lausus maailma edetabeli juht Soome meediale.

Kuortanes eelmisel kuul Eesti rekordi 90.61 peale viinud Kirt avaldas ka oma edu saladuse. "Talvel ei olnud fookus niivõrd viskamisel kui liikuvusel. See on edu toonud." Samuti on ta teinud tööd selle nimel, et oda õige nurga all teele saata. "Kui sellele, keskendun, siis on nurk õige, aga midagi muud ebaõnnestub. Ostravas õnnestus kõik kokku panna," lausus Kirt, kellele pakub konkurentsi ka Tanel Laanmäe.

Odaviskega alustatakse kell 19.50.