Celtic tegi koduväljakul töö korralikult ära.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
24. juuli 2019, 23:40

KAHJU: esimese poolaja lõpus lagunenud Kalju sai Šotimaal korraliku kolaka (3)

Nõmme Kalju kaotas Meistrite liiga teise eelringi avamatši võõrsil Glasgow Celticule 0:5.

Suure osa esimesest poolajast tublisti vastu pidanud Eesti tiim lagunes aga viimastel minutitel täielikult ning jäi vaheajaks 0:3 kaotusseisu.

Suures plaanis hästi kaitsnud ja ka ise paar võimalusepoega tekitanud Kalju jäi kaotusseisu 36. minutil, mil Kristoffer Ajer karistuslöögist tulnud palli peaga latipõrkest sisse koksas. 44. minutil realiseeris esimesele väravale söödu andnud Ryan Christie penalti, mille põhjustas Kulinitši käega mäng ning poolaja kolmandal üleminutil keerutas Griffiths veel karistuslöögist palli ristnurka.

Teisel kolmveerandtunnil jätkus mäng suures plaanis samamoodi. Celtic domineeris ja skooris veel kaks. 65. minutil sai oma teise värava kirja Christie, 77. minutil vormistas Callum McGregor lõppseisuks 5:0.

Kordusmäng peetakse 30. augustil A Le Coq Arenal.

Enne mängu:

"Celtic läheb vastamisi Eesti "võitmatutega - Nõmme Kaljuga, kes üllatuslikult Meistrite liiga esimesest eelringist Shkendija vastu tänu hilisele võiduväravale edasi sai," kirjutab BBC mängu eelvaates, kuid toob ka välja, et eelmise aasta heast hoost pole kuigi palju järele jäänud. Vallandati peatreener ja ollakse liigas alles neljandad.

Siiski ei alahinnata Eesti klubi. "Celtic on küll suurfavoriit, kuid mingi oht on olemas. Kalju pole võõrsil peaaegu kaks aastat kaotanud, kui mitte arvestada neutraalsel pinnal mängitud karikafinaali," hoiatab Briti väljaanne (pole siiski arvestatud eurosarja, kus Kalju möödunud aastal Stjarnanile kaotas) ning nimetab kolm mängijat, kes võivad Glasgow meeskonnale probleeme valmistada.

Esiteks Sander Puri, kes kuus aastat tagasi St. Mirrenis mängis ning debüüdi just Celticu vastu tegi. "Tagasihoidlikule klubikarjäärile vaatamata on Puri Eesti koondise eest 77 mängu pidanud," kirjutas BBC.

Teiseks Liliu, kes eelmisel aastal 30 mänguga 31 väravat lõi ja Kalju ka esimesest ringist edasi aitas ning noor eestlane Peeter Klein, kes Liliu väravale Põhja-Makedoonias söödu andis.