Esapekka Lappi ei jää hooajaga üldse rahule.Foto: SANDER ILVEST
WRC
24. juuli 2019, 22:40

Lappi tunnistab, et Toyota oli Citroenist parem: kui teised ei katkesta, pole meil võimalik võita

Käesolevaks hooajaks Toyotast Citroeni üle läinud Esapekka Lappi on WRC üldarvestuses alles üheksas ning 28aastane soomlane tunnistas Nicky Grist Motorsportsile antud intervjuus, et erilist lootust paremateks tulemusteks pole.

Kuidas senise hooajaga rahule jääd?'

S**t on olnud. Pole midagi muud öelda. Üks hea tulemus (Rootsi rallil teine koht - toim) ei tee asju paremaks. On väga keeruline olnud, aga peame proovima kohti parandada. Loomulikult on olnud ka minu eksimusi. Sõidud on päris head olnud, aga see ei kajastu katseaegades.

Millal said aru, et autoga harjumine võtab aega?

Rootsi rallil. Seal, tuttaval rallil nägin, kui keeruline on sõita. Minu sõidustiil põhjustas autoga probleeme. Uskusin, et suudan oma stiili muuta, aga mitte nii palju kui peaksin.

Kuidas võrdleksid Toyotat ja Citroeni?

Võrreldes 2017. aasta Toyotaga on auto suhteliselt sarnane. Esiosa tõuseb sõidu ajal küllaltki palju, sest pole piisavalt aerodünaamikat. Samas ei reageeri auto nii hästi kui Toyota.

Kuidas on koostöö Sebastien Ogier'ga?

Meil on olnud samad probleemid. Tema hakkas nendest probleemidest, millest rääkisin, aru saama. Muidugi võtab harjumine ja testimine aega. Järgmisel aastal on see kindlasti üsna hea auto.

Mida Soome rallilt ootad?

Loodan, et naudin seal sõitmist. Tulemus on ilmselt tagasihoidlik. Kui teised ei katkesta, pole meil võimalik võita.

Kuidas ülejäänud hooaeg välja näeb?

Ilmselt mitte väga tugev. Arvasime, et Korsikal läheb hästi, aga ei läinud. Saksamaa pole siis ka ilmselt väga hea.