Magnus Kirt oli Soomes jälle parim.Foto: EPA/Scanpix
Kergejõustik
24. juuli 2019, 21:54

Kirdi treener: Magnusel jäi õlg kangeks, riskide maandamiseks jätsime viimased katsed ära (1)

Soomes toimunud võistlustel kaheksal korral järjest võitmatuks jäänud Magnus Kirt oli tulemusega 87.35 Joensuus selgelt parim, kuid viimasest kolmest katsest odaviskaja loobus.

Kirdi treeneri Marek Vister sõnas, et midagi hullu ei ole. "Läheme laagrisse lihtsalt vahetult peale võistlust ja selleks, et seal saaks kvaliteetseid visketrenne teha, otsustasime, et loobume viimasest kolmest katsest. Õlg jäi natukene kangeks ja riskide maandamiseks jätsime need ära. Muretsemiseks pole põhjust."

Laager toimub tõenäoliselt Lõuna-Eestis, kuid eelistatud paigas pole enam ruumi. "Tahtsime minna Otepääle, aga seal on majutusega natuke kehvad lood. Seal on põhjanaabrid ja idanaabrid kõik kohad ära hõivanud. Kuhugi Lõuna-Eestisse ennast ikka paigutame, aga vaatame veel."

Tänane võiduvise oli olusid arvestades korralik. "Tulemusega võib kindlasti väga rahule jääda. Rääkisin just Kimmo Kinnuneniga ka, kes on odavisketreener ja endine hea viskaja. Ütles ka, et ega Joensuus ei olegi miskipärast mingeid ulmelisi tulemusi kunagi visatud. Parimaks on vist Aki Parviaineni 89 meetrit, seega Magnus tegi väga hea tulemuse," lausus Vister.

"Esimesel kahel katsel ei saanud võib-olla asju klappima ja kolmandaks katseks nihutasime natuke sammumärki. Siis sai jooksu ja tehnilised nüansid kokku pandud," ütles Kirdi treener, kelle sõnul tuleb järgmine võistlus augusti alguses Zagrebis.