Pilt pole artiklis kirjeldatud juhtumiga seotud.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
25. juuli 2019, 09:45

Mängu järel armutult peksa saanud Norra jalgpallikohtunik: kui mind poleks päästetud, siis... (8)

"Arvasin, et suren."

Nõnda karmide sõnadega meenutas jalgpallikohtunik Said Shafi (24) juunikuist intsidenti, kui ta Oslos toimunud Norra tugevuselt kuuenda liiga mängu järel armutult läbi peksti.  

Shafi rääkis Norra rahvusringhäälingule, et alguses oli vägivald verbaalne. Pealtvaatajad solvasid ja mõnitasid teda nii kuis oskasid. Oma tervise pärast hakkas ta muretsema siis, kui oli kahele Romsase meeskonna mängijale näidanud punast kaarti.

Lõpuvile järel lasigi väike grupp Romsase poolehoidjad rusikad ja jalad käiku. Nagu peksmisest veel vähe oleks, proovis üks vägivallatseja Shafi näo peal sigaretti kustutada.

"Mitte keegi ei tohiks midagi sellist kogeda," ütles Shafi. "Kui mind poleks päästetud, siis oleksin võinud halvatuks jääda. Või kõige tõenäolisemalt surra, sest kuskilt otsast ei paistnud, et nad kavatsevad peksmist lõpetada."

Harrastuskohtuniku õnneks tulid mõlema meeskonna (vastane oli Oppegard) mängijad talle appi ning mees toimetati kiiremas korras haiglasse. Nüüd uurib juhtunut politsei ja Shafi advokat Sulman Hussain loodab, et pätid saavad oma karistuse.

"Olukord ei tohiks olla selline, et kohtunikud vilistavad Norras jalgpallimänge oma elu hinnaga," sõnas Hussain NRK-le.

Füüsilist vägivalda on kohtunikud pidanud taluma ka Eesti madalamates jalgpalliliigades, kuid nii karmi juhtumit meie maal õnneks pole olnud. 

Fotosid Shafi vigastusest näeb siit.