Jalgrattasport
25. juuli 2019, 13:36

ÄGE! 8aastane Eesti BMX krossitüdruk võitis MMil pronksi (2)

Eesti koondis avas Belgias Zolderis toimuval BMX krossi MMil eile medaliarve, kui vanuseklassis G8 võitis pronksmedali Paula Palmiste (Tartu SK Velo).

Palmiste võitis kõik eelsõidud, oli poolfinaalis teine ning finaalis kolmas. See on eestlaste läbi aegade parim tulemus BMX krossi MMidel.

Lisaks Palmistele oli võistlustules veel viis eestlast. Eriti tihe konkurents oli poiste seas, kus võistles igas klassis üle 150 ratturi. Poiste B9 vanuseklassis olid Eestit esindamas Rommi Maidla ja Konrad Kasemaa klubist Spot of Tallinn. Maidla jõudis 1/16-finaali, Kasemaa pidi leppima kvalifikatsioonisõitudega.

Sten Tristan Raid (TÜASK) sammus B11 vanuseklassis eelsõitudes ja järgnevates finaalsõitudes võidult võidule kuniks poolfinaalis tehtud sõiduviga lõpetas tema teekonna. 

Sarnane saatus tabas ka tema tiimikaaslast Ruudi Lumistet (TÜASK), kes jõudis eksimatult 1/4-finaali, aga takerdus seal. Ka Jakob Maaten (Tartu SK Velo) jõudis veerandfinaali.

Ratturite tulemusi mõjutas kindlasti Belgias valitsenud kuumalaine (varjus 39 soojakraadi), ilmateate järgi ei ole jahedamaid kraade lähipäevil oodata.